Stiri de ultima ora

Klaus Iohannis, detalii de ULTIM MOMENT despre Summitul de la Sibiu. Se va decide viitorul Europei

Klaus Iohannis, detalii de ULTIM MOMENT despre Summitul de la Sibiu. Se va decide viitorul Europei
Politic
Detalii de ultim moment privind Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, care va avea loc joi, la Sibiu.

Administrația Prezidențială transmite că președintele Klaus Iohannis  va prezenta în cadrul reuniunii viziunea României cu privire la Agenda Strategică pentru următorii cinci ani.

Șeful statului va discuta cu cei mai importanți oameni ai Europei despre Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024.

"Președintele României, domnul  Klaus Iohannis , va găzdui, joi, 9 mai a.c., la Sibiu, Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. La reuniunea organizată de România, stat care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene, vor mai participa Președintele Consiliului European, domnul Donald Tusk, și Președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker. De asemenea, Președintele Parlamentului European, domnul Antonio Tajani, va participa la prima parte a acestui eveniment.

Principalul subiect de discuții al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea și la prioritățile acțiunii la nivel european pentru următorii ani.

Președintele Klaus Iohannis va prezenta în cadrul reuniunii viziunea României cu privire la Agenda Strategică pentru următorii cinci ani. Acest document urmează să fie adoptat la reuniunea Consiliului European din 20-21 iunie a.c., pe baza concluziilor Summitului desfășurat la Sibiu.

Totodată, liderii UE 27 urmează să adopte o Declarație cu privire la viitorul Uniunii Europene", transmite Adminitrația Prezidențială.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus