Stiri de ultima ora

Klaus Iohannis, despre acordul național propus partidelor: Lista semnatarilor rămâne deschisă

Klaus Iohannis, despre acordul național propus partidelor: Lista semnatarilor rămâne deschisă
Politic
Klaus Iohannis, despre acordul național propus partidelor: Lista semnatarilor rămâne deschisă

Klaus Iohannis a declarat, la semnarea de către PNL, USR, PMP și Pro România a acordului politic național care vizează consolidarea parcursului european al României, că lista semnatarilor rămâne deschisă. El a precizat că „e posibil ca pe parcurs și alții să revină la gânduri mai bune”

Declarații Klaus Iohannis după semnarea pactului

„Sunt foart bucuros că semnăm noi cinci acest acord național. Această semnare nu reprezintă un pas prin care vrem să excludem pe alții. Dvs președinții de partide v-ați declarat de acord cu mine să semnați acest acord. Lista semnatarilor rămâne însă deschisă. E posibil ca pe parcurs și alții să revină la gânduri mai bune și vreau să păstrăm deschisă poarta tuturor politicienilor care vor să construiască o Românie mai bună”, a afirmat Klaus Iohannis, joi la Cotroceni.

Șeful statului a felicitat liderii partidelor prezente pentru rezultatele obținute la alegerile europarlamentare.

„Pe 26 mai au avut loc alegeri europarlamentare la termen și formațiunile dvs au obținut rezultate frumoase. Vă felicit pentru acesta. În paralel cu alegerile europarlamentare am convocat un referendum național, pentru că am considerat că cetățenii trebuie să dea un răspuns ferm și clar unei guvernări eșuate și unui asalt asupra justiției. Românii au ieșit în număr mare la vot și au dat un răspuns clar, ferm și ușor de citit. La întrebările pe care le-am formulat la referendum au răspuns afirmat 6 milioane de români”, a completat Iohannis.

Președintele României și liderii PNL, USR, PMP și Pro România au participat la Cotroceni la ceremonia de semnare a Acordului politic național care vizează consolidarea parcursului european al României.

Iohannis a precizat că propune ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislație în cel mai scurt timp măsurile necesare asigurării respectării atât în țară, cât și în străinătate a exercitării depline și efective a dreptului de vot de către cetățenii români.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus