Stiri de ultima ora

Kelemen Hunor, în ipoteza unei restructurări a Guvernului: UDMR va lăsa coaliţia să arate că are majoritate

Kelemen Hunor, în ipoteza unei restructurări a Guvernului: UDMR va lăsa coaliţia să arate că are majoritate
Politic
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formaţiunea pe care o conduce "va lăsa coaliţia PSD-ALDE să arate că are majoritate", în cazul în care se va face restructurarea Guvernului în Parlament.

121 afişări

Kelemen Hunor, în ipoteza unei restructurări a Guvernului: UDMR va lăsa coaliţia să arate că are majoritate

Liderul Uniunii a anunţat că, din punctul său de vedere, PSD nu-l poate ocoli pe preşedintele Klaus Iohannis prin restructurare şi printr-un vot în Parlament. ”Premierul ar trebui să decidă dacă restructurează sau nu Guvernul, dacă are argumente, se poate face, nu ar fi asta o problemă. Să ocoleşti prin restructurare şi printr-un vot în Parlament preşedintele, din punctul meu de vedere nu se poate şi oricum nu se va întâmpla, pentru că preşedintele semnează decretele de numire a miniştrilor individual, nu semnează lista şi dacă el semnează hai să spunem din 27 de miniştri 26 şi la unul spune că nu pot să semnez (...), nu se va întâmpla nimic, te duci la CCR, este un conflict constituţional şi va decide CCR. Această posibilitate încă nu a fost încercată niciodată în România.

Eu nu cred că poţi să ocoleşti preşedintele, dacă preşedintele are o convingere fermă faţă de o anumită persoană. Deci din punctul meu de vedere, nu stă în picioare acest argument, că facem restructurarea doar să ocolim preşedintele”, a spus Kelemen Junor, la RFI România.

Preşedintele UDMR a fost întrebat ce va face formaţiunea pe care o conduce în cazul în care se ajunge la o restructurare a Guvernului în Parlament, Kelemen Hunor răspunzând: ”Va lăsa coaliţia PSD-ALDE să arate că are majoritate. Noi nu am luat o decizie, dar eu cred că dacă am votat o dată Guvernul, primul Guvern Grindeanu, după aceea Tudose, o dată Guvernul Dăncilă, a patra oară nu cred că va fi cazul să votăm un Guvern, mai ales că ei au majoritate. Vreau eu să se demonstreze că au majoritate, ei trebuie să adune 233 de voturi, noi încercăm să nu-i încurcăm nici pe cei din Opoziţie, nici pe cei din PSD-ALDE şi de aceea eu cred că dacă se va demonstra că această coaliţie are majoritate, poate reuşim şi noi să stopăm aceste acuzaţii total nefondate că PSD-ALDE stă în voturile noastre şi permanent noi nu ştiu ce şantajăm în dreapta şi în stânga, ceea ce nu este adevărat”. Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, remanierea unor miniştri şi retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. La finalul şedinţei, premierul a anunţat că PSD a decis să-i propună pe Eugen Nicolicea la Justiţie, pe Oana Florea, la Fonduri Europene şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Propunerile au fost transmise la Palatul Cotroceni. Joi însă, Tudorel Toader a anunţat că demisionează de la conducerea ministerului Justiţiei, urmând ca premierul să transmită şi această demisie către Administraţia Prezidenţială. Toader a precizat că va asigura continuitatea la minister până când va fi numit un alt ministru.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus