Stiri de ultima ora

Juncker, întrebat despre statul de drept: "România merită o atenție mai mare". Iohannis: "Românii își doresc stat de drept, avem și unii politicieni care nu-și doresc stat de drept" (VIDEO)

Juncker, întrebat despre statul de drept: România merită o atenție mai mare. Iohannis: Românii își doresc stat de drept, avem și unii politicieni care nu-și doresc stat de drept (VIDEO)
Politic
Statul de drept şi independenţa justiţiei a rămas o temă importantă şi la conferinţa de presă de la finalul summit-ului de la Sibiu la care au participat Jean-Claude Juncker , Donald Tusk şi Klaus Iohannis .

"România merită o atenție mai mare, ceea ce vom face în următoarele săptămâni. (...) Respectarea statului de drept e o chestiune în vigoare și azi, Timmermans se ocupă de asta",  a afirmat Juncker când a fost întrebat de jurnalişti. 

"A fost evident că statul de drept va fi în centrul atenției noastre. Nu poate exista Europa fără stat de drept. Aceasta e chintesența Europei ca entitate politică. Dacă ești gata să aperi ideea statului de drept, atunci poți să fii optimist. Putem vorbi de o tendință periculoasă la nivel global. Există tendința unor guverne de a afecta sistemul judiciar", a completat şi Donald Tusk .

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, la rândul său, că românii îşi dorect stat de drept, dar sunt în Românii unii politicieni care nu vor acest lucru, referire clară la PSD.

"Românii își doresc stat de drept, avem și unii politicieni care nu-și doresc stat de drept în România", a subliniat şeful statului.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus