Stiri de ultima ora

Judecătorii CSM au anulat acţiunea disciplinară pe numele şefei ICCJ, Cristina Tarcea

Judecătorii CSM au anulat acţiunea disciplinară pe numele şefei ICCJ, Cristina Tarcea
Politic
Secţia pentru judecători a CSM a anulat acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară faţă de şefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, deoarece petentul care a depus sesizarea la Inspecţie nu avea calitatea procesuală pentru un astfel de demers.

100 afişări

Judecătorii CSM au anulat acţiunea disciplinară pe numele şefei ICCJ, Cristina Tarcea

„Admite excepţia nulităţii absolute a acţiunii disciplinare motivată de lipsa capacităţii procesuale de folosinţă a petentei care a formulat sesizarea. Constată nulitatea absolută a acţiunii disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei judecător Cristina Tarcea - preşedintele ÎCCJ”, se arată în minuta Secţiei pentru judecători. Decizia poate fi atacată. Concret, membrii Secţiei pentru judecători au constatat că persoana care a depus sesizarea nu avea calitatea procesuală. Potrivit unor surse apropiate cercetării disciplinare, pastorul Chris Terheş (a candidat pentru europarlamentare din partea PSD) a depus sesizarea, în numele organizaţiei Romanian Community Coalition. De asemenea, Secţia pentru judecători a CSM a constatat că Inspecţia Judiciară a aplicat principiul repartizării aleatorii a sesizării pe numele Cristinei Tarcea.

Inspecţia Judiciară a anunţat, în decembrie 2018, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătorul Cristina Tarcea, pentru că a refuzat nejustificat îndeplinirea unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor. Astfel, inspectorii judiciari au reţinut că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 şi de 2 judecători prevăzute la art. 31 alin. (1) lit. b) şi art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificată şi completată prin Legea nr. 207/2018. Inspecţia Judiciară arată că, prin refuzul de a implementa dispoziţiile legale, 40 de cauze de competenţa completurilor de 5 judecători şi 11 cauze de competenţa completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare la data înregistrării lor.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus