Stiri de ultima ora

Ionel Dancă, despre bugetul pe 2019: Este construit de niște infractori prinși la furat - PNL anunţă amendamente care să asigure finalizarea unor autostrăzi și spitale (VIDEO)

Ionel Dancă, despre bugetul pe 2019:  Este construit de niște infractori prinși la furat  - PNL anunţă amendamente care să asigure finalizarea unor autostrăzi și spitale (VIDEO)
Politic
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a declarat, vineri, că avem "un buget mincinos", construit de nişte "infractori" şi care arată "falimentul guvernării PSD-ALDE", care se reflectă în puterea de cumpărare a românilor.

"Bugetul Romaniei pentru 2019 este un buget mincinos, construit de niște infractori prinși la furat. Un buget care arată falimentul guvernării PSD-ALDE, care condamnă România la subdezvoltare și lovește în cei mai săraci. Analizând principalii indicatori ai bugetului și cifrele prezentate de Ministerul Finanțelor Publice ticluite la masă cu Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, doi condamnați penali, vedem o rețetă de jefuire a bugetelor locale și o soluție de furt din banii oamenilor, din buzunarele românilor care vor trebui să plătească toate măsurile populiste adoptate în acești ani, prin scumpiri și dobânzi mai mari", a spus Ionel Dancă.

Totodată, liberalul a spus că amendamentele liberalilor la bugetului pentru 2019 au în vedere asigurarea finanţării pentru finalizarea unor autostrăzi şi creşterea alocării pentru educaţie până la 5% din PIB.

„ PNL va depune o serie de amendamente la proiectul bugetului de stat care să repare aceste grave lacune de cunoştinţe economice şi să ducă la abandonarea cinismului acestei guvernări în ceea ce priveşte dezvoltarea României şi nivelul de trai al românilor. PNL va susţine amendamente care să-i asigure cu prioritate finanţarea proiectelor de construcţie a spitalelor regionale: Iaşi, Cluj, Craiova, finanţarea lucrărilor necesare, a studiilor şi a demarării lucrărilor necesare pentru proiectele de autostradă, autostrada Unirii, Târgu Mureş şi Iaşi, Sibiu-Piteşti, Comarnic-Braşov şi centura Capitalei, creşterea alocării în PIB pentru educaţie până la 5% din PIB, pentru finanţarea burselor profesionale pentru învăţământul dual, after-school în şcoli şi masă diversificată pentru elevi”, a declarat Ionel Dancă, vineri, într-o conferinţă de presă.

Unul dintre amendamentele PNL vizează finanţarea cheltuielilor din domeniul asistenţei sociale.

"Pentru administraţia locală PNL va înainta un amendament pentru finanţarea cheltuielilor cu asistenţa socială în proporţie de 90% de la bugetul de stat şi înfiinţarea unui fond special pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene pentru unităţile administrativ-teritoriale. De asemenea, vom solicita aplicarea formulei de indexare a pensiilor pentru anul 2019, aşa cum este ea prevăzută în legea care se află în vigoare, respectiv cu sută la sută din rata inflaţiei şi jumătate din rata de creştere a salariului mediu brut pe ţară, respectiv cu 9% pentru 2019 şi nu cu 15% aşa cum au propus cei de la PSD şi ALDE începând cu septembrie. Prin neaplicarea acestor formule, pensile românilor sunt tăiate în acest an cu aproximativ o treime din drepturile care le erau cuvenite. De asemenea, Partidul Naţional Liberal va susţine creşterea contribuţiei la pilonul doi de pensii la 5% din salariul brut în 2019 şi 6% în 2020", a adăugat liberalul.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus