Stiri de ultima ora

Iohannis: România e de acord ca fondurile europene să fie legate de respectarea statului de drept, dar trebuie stabilite criterii concrete (VIDEO)

Iohannis: România e de acord ca fondurile europene să fie legate de respectarea statului de drept, dar trebuie stabilite criterii concrete (VIDEO)
Politic
Președintele Klaus Iohannis a declarat că România este de acord ca acordarea fondurilor europene să fie condiționată de respectarea statului de drept, numai că trebuie stabilite criterii concrete.

„E destul de complicat de legat fondurile UE de statul de drept. România nu se opune la acest mecanism, suntem de acord să se lege acordarea fondurilor de statul de drept, dar specialiștii mai au mult de lucru până la elaborarea de criterii concrete. Dacă se ajunge la o procedură clară, suntem ok cu ea”, a declarat Iohannis.

Președintele Iohannis se află vineri la Bruxelles, unde se va întâlni și cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Ei vor discuta despre bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

Negocierile referitoare la bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 sunt coordonate de către Președintele Consiliului European cu scopul obținerii, cât mai rapid posibil, a unui acord la nivelul șefilor de stat și guvern din Uniunea Europeană.

Klaus Iohannis şi Charles Michel s-au mai întâlnit o dată, în toamna anului trecut. În decembrie 2019, preşedinţia COnsiliului Uniunii a propus pentru Cadrul financiar multianual al perioadei 2021-2027 un buget comunitar de aproximativ un trilion de euro, reprezentând 1,07% din venitul național brut (VNB) al UE27.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus