Stiri de ultima ora

Iohannis: Ghiciti ce, telefonul va vorbi cu masina de spalat. Daca aveti noroc, il veti intelege. Daca nu, ghinion! (Video)

Iohannis: Ghiciti ce, telefonul va vorbi cu masina de spalat. Daca aveti noroc, il veti intelege. Daca nu, ghinion! (Video)
Politic
Presedintele Klaus Iohannis le-a vorbit miercuri tinerilor europeni veniti la Sibiu despre ce crede el in legatura cu lumea in care traim in care tehnologia joaca un rol din ce in ce mai mare.Iohannis si presedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker au raspuns intrebarilor tinerilor care au participat, pe durata intregii zile, la un forum organizat de CE la Sibiu, intitulat "Sa modelam viitorul Europei impreuna!".O tanara i-a intrebat pe cei doi cum raspund institutiile europene intr-o era in care tehnologia e o componenta majora in vietile oamenilor si in care poate fi folosita atat pentru a proteja, cat si pentru a ingradi drepturile si libertatile cetatenilor.Juncker i-a pasat intrebarea lui Iohannis, iar presedintele roman a prezentat viziunea sa despre cum va arata lumea in era 5G."Cred ca este ceva ce ar trebui sa consideram o mare provocare. Schimbarea deja s-a produs. Traim intr-o lume digitala, nu e ceva pentru care trebuie sa ne pregatim pentru viitor, e ceva ce s-a intamplat deja si ghiciti ce? Nu suntem pregatiti.Poate ca ati auzit de 5G, urmatoarea generatie in telecomunicatii. Ghiciti ce? Vine si e in sine o forma de inteligenta artificiala. Telefonul va comunica cu masina, cu instalatia electrica de acasa, cu masina de spalat. Si, daca aveti noroc, il veti intelege. Daca nu, ghinion! Sfatul meu e sa faceti ceva ca sa-l intelegeti pentru ca asta se intampla.Am vorbit de telefoane inteligente si acum cativa ani nici nu ni le puteam imagina. Acum toata lumea are un smartphone si le folosim pentru a comunica, pentru a trimite informatii care acum un deceniu erau complicat de trimis chiar si intre specialisti", si-a inceput discursul presedintele roman.Seful statului a criticat apoi institutiile europene, declarandu-se nemultumit de faptul ritmul in care se misca lucrurile pentru piata unica digitala.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus