Stiri de ultima ora

Iohannis cere Guvernului o analiză privind recursul compensatoriu: Cetăţeanul nu trebuie să se teamă

Iohannis cere Guvernului o analiză privind recursul compensatoriu: Cetăţeanul nu trebuie să se teamă
Politic
Preşedintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Guvernului României o analiză urgentă şi soluţii legate de recursul compensatoriu, susţinând că nimeni nu trebuie să se teamă şi siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă.

"Recursul compensatoriu. Foarte mulţi au observat şi discutat în emisiuni despre delicvenţi care au fost mai repede eliberaţi mai devreme în baza recursului compensatoriu, fiindcă închisorile din România sunt proaste. Această chestiune a fost posibilă în baza unei legi care e în vigoare. Trebuie să spun clar şi răspicat siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă, aşadar trebuie să tragem câteva concluzii şi să venim cu măsuri pentru care românul să nu stea cu teamă că un delicvent vine peste el", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele cere Guvernului o analiză urgentă pe această temă.

"Am observat tot felul de poziţii. Se caută un vinovat pentru această lege. Eu vă spun clar nu asta este soluţia. Căutarea vinovaţilor nu a rezolvat niciodată vreo problemă. De aceea solicit guvernului să facă într-un timp scurt o analiză profundă şi să vină cu soluţii. Aceste soluţii trebuie să vinpă de la Guvern, de la MJ, se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislaţia. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină şi să caute vinovaţi, în loc să caute soluţii. Repet solicit Guvernului să vină rapid cu soluţii pentru această chestiune", a mai spus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că recursul compensatoriu a fost iniţiat de guvernul Cioloş, fiind o decizie ”neinspirată”. Premierul are miercuri, de la ora 12.00, o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a analiza efectele acestuia şi pentru a lua o decizie în acest sens.

Iohannis: Nu trebuie să îşi facă nimeni probleme pentru românii din Marea Britanie

Şeful statului a mai precizat că, în opinia sa, acordul Brexit este unul bun şi „garantează o retragere controlată a UK şi permite rămânerea în relaţii bune”.

„În primul rând guvernul britanic trebuie să îşi clarifice poziţia. Trebuie să ştim ce se va întâmpla în continuare în UK. Nu s-au epuizat procedurile care pot duce la aprobarea unui acord”, a explicat Iohannis.

Camera Comunelor a respins, marţi seară, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu liderii Uniunii Europene, amplicând criza politică.

În favoarea Acordului privind ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit) au votat 202 membri ai Camerei Comunelor, iar 432 s-au pronunţat împotrivă, informează postul Sky News şi cotidianul The Guardian.

Premierul Theresa May avertizase că acest document reprezintă singura variantă de acord Brexit.

În contextul actualei crize politice, se conturează următoarele posibilităţi: renegocierea acordului actual, producerea Brexit fără niciun acord privind viitoarea relaţie bilaterală, convocarea alegerilor parlamentare anticipate în Marea Britanie, organizarea unui nou referendum privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană sau renunţarea la Brexit.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Şeful statului este aşteptat să explice motivele pentru care a refuzat ultimele nominalizări făcute de PSD pentru a ocupa posturile de miniştri rămase vacante, cele de la Transporturi şi Dezvoltare.

Iohannis a respins de trei ori validarea Olguţei Vasilescu şi de două ori a lui Mircea Drăghici. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că va refuza a treia oară propunerile de miniştri, ultima variantă înaintată de şeful Guvernului fiind Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

În schimb, Viorica Dăncilă a declarat, marţi seara, referitor la decizia şefului statului, că sesizarea CCR este ”pasul” pe care trebuie să îl facă, însă decizia trebuie luată în coaliţie.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus