Stiri de ultima ora

Guvernul a anunțat cât vor costa alegerile europarlamentare

Guvernul a anunțat cât vor costa alegerile europarlamentare
Politic
Suma necesară pentru desfăşurarea alegerilor europarlamentare în România este de 252 de milioane de lei, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei în care au fost aprobate mai multe hotărâri de guvern ce privesc scrutinul din mai.

27.02.2019 - 19:33

Aceste hotărâri au fost aprobate la propunerea Autorităţii Electorale Permanente şi a Ministerului Afacerilor Interne şi prin acestea sunt stabilite modelul timbrului autocolant, modelele ştampilelor birourilor electorale şi modelul ştampilei cu menţiunea "Votat", al buletinului de vot şi al listelor electorale.

Totodată, Guvernul a aprobat bugetul necesar scrutinului din 26 mai.

"Suma necesară pentru buna desfăşurare a scrutinului este de 252 de milioane de lei. Aceste fonduri vor fi repartizate instituţiilor cu atribuţii în organizarea alegerilor: Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale", a adăugat purtătorul de cuvânt al Executivului.

În perioada 23-26 mai, cetăţenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfăşura pe 26 mai. Aceasta este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European (scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 şi mai 2014).
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus