Stiri de ultima ora

Grindeanu: Bucureștiul e important pentru România, cred că e mai constructiv să discutăm așezat decât la televizor

Grindeanu: Bucureștiul e important pentru România, cred că e mai constructiv să discutăm așezat decât la televizor
Politic
Premierul Sorin Grindeanu a declarat că o discuție despre probleme ale Capitalei care solicită și implicarea Guvernului ar trebui să se poarte "așezat, și nu la televizor", adăugând că ușa sa este "deschisă" pentru toți aleșii locali, inclusiv pentru primarul general Gabriela Firea, căreia i-a transmis că o va contacta telefonic pentru o întrevedere de lucru.

"Nu cred că rolul meu este de a replici doamnei Firea. Am contact zilnic cu foarte mulți aleși locali din țara noastră. Provin din administrația locală, știu problemele pe care le au cei din administrația locală, discut cu primari sau președinți de consilii județene care nu neapărat sunt membri de partid. Sigur că am o deschidere mult mai mare față de colegii mei de partid, deschidere la nivel de dialog, nu la nivel de a rezolva mai degrabă unele sau altele, dar să știți că niciunul din acești colegi nu a ales să-mi transmită eventualele probleme prin intermediul televizorului. Au înțeles că ușa mea este deschisă pentru toată lumea, deci inclusiv pentru doamna Firea. Bucureștiul este foarte important pentru România, de aceea cred că e mai constructiv să discutăm așezat decât la televizor", a declarat Sorin Grindeanu la România TV, întrebat cum comentează criticile primarului general, Gabriela Firea, la adresa sa și a Guvernului.

Premierul a adăugat că despre proiecte punctuale semnalate de primarul general, cum ar fi Centura Bucureștiului sau fuziunea RADET-ELCEN, a discutat recent cu miniștrii de linie, al Transporturilor, Răzvan Cuc, și al Energiei, Toma Petcu.

"Pe mine mă interesează să facem aceste transferuri, dacă e vorba de transferuri din administrarea Guvernului către Primăria Municipiului București, dar transferuri care să îmbunătățească viața bucureștenilor, nu să o înrăutățească", a subliniat Grindeanu.

El a explicat că, de exemplu, i-a cerut până luni, săptămâna viitoare, ministrului Transporturilor să-i prezinte "punctele tari și punctele slabe în eventualul transfer al Centurii Bucureștiului către administrația Primăriei generale".

"Dacă din acest punct de vedere reiese că tot ceea ce au făcut în ultimele două-trei luni — și anume, în acest moment Centura Bucureștiului este în linie dreaptă, s-a ridicat pe SEAP, este în licitație — dacă această schimbare de administrator va îngreuna acest proces care duce la execuție, nu o să fiu de acord, dacă vor simplifica lucrurile, sunt de acord, nu am niciun fel de problemă. Dar nu pot să nu spun că în aceste luni s-au făcut pași importanți, pentru că e mai puțin important cine e titular într-o parte sau alta, ci să se facă aceste lucruri. Până luni, domnul ministru Cuc îmi va prezenta analiza pe puncte tari și puncte slabe", a declarat Grindeanu.

Premierul a spus că a discutat și cu ministrul Energiei despre problema ELCEN-RADET.

"Dânsul mi-a spus că s-a întâlnit de mai multe ori cu reprezentanți ai Primăriei Capitalei și că au ajuns, se pare, la un punct de vedere comun. S-au văzut și ieri, s-au văzut și în trecut, nu stau să le număr întâlnirile pe care le-au avut, pe mine mă interesează să ajungă la un punct de vedere comun astfel încât să se aleagă soluția corectă și legală", a afirmat Grindeanu.

Întrebat despre o afirmație a Gabrielei Firea potrivit căreia ea nu crede că trebuie să se bată cu Sorin Grindeanu în carnete de partid, premierul a spus: "Ar fi și greu să facem asta".

Grindeanu a mai susținut că nu are niciun fel de orgolii în ceea ce privește relația cu primarul general și nu a făcut decât ceea ce a cerut președintele PSD, Liviu Dragnea, și anume să se abțină de la discuții publice pe teme care necesită o abordare internă.

"Nu am niciun fel de orgoliu și o să o sun pe doamna primar general, astfel încât să arătăm, mă interesează să se rezolve aceste probleme pentru București, pentru bucureșteni și nu numai. Când vorbim de Centura Capitalei, nu e doar pentru cei care locuiesc în București", a mai declarat premierul.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus