Stiri de ultima ora

Gabriel Zetea: PSD îi va cere Vioricăi Dăncilă să candideze, dacă românii optează pentru ea în sondaje

Gabriel Zetea: PSD îi va cere Vioricăi Dăncilă să candideze, dacă românii optează pentru ea în sondaje
Politic
Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a afirmat că partidul îi va cere Vioricăi Dăncilă să candideze la prezidenţiale, dacă sondajele comandate de formaţiune arată că opţiunea românilor este îndreptată spre premier.

74 afişări

Gabriel Zetea: PSD îi va cere Vioricăi Dăncilă să candideze, dacă românii optează pentru ea în sondaje

„E o declaraţie absolut normală, până la urmă, din partea preşedintelui PSD. Doamna Dăncilă spune un lucru: dacă ea va fi candidatul pe care PSD şi-l va dori, îşi va asuma acest lucru în calitate de preşedinte, dar în continuare opţiunea sa rămâne candidatura unui coleg, în principiu cel mai bine clasat în sondajele de opinie care se fac în această perioadă, în analizele sociologice care ne arată nu neapărat cel mai bine clasat, ci potenţialul candidat pe care şi-l doresc românii. Eu consider că în acest moment, PSD trebuie să ia o decizie legată mai strâns de dorinţa românilor”, a declarat Gabriel Zetea, joi, la RFI. Liderul PSD Maramureş a adăugat că, în cazul în care din analiza PSD reiese că Viorica Dăncilă este în opţiunea de vot a românilor, atunci bineînţeles că partidul va susţine o candidatură a acesteia pentru un mandat la Cotroceni. ”Dacă PSD, în urma analizei, cercetărilor sociologice care se desfăşoară, va observa că opţiunea românilor este îndreptată mai mult înspre doamna Dăncilă, da, evident că vom face acest lucru. Ne dorim să găsim cel mai bun candidat, alături de partidele care se află în opoziţie faţă de preşedintele Klaus Iohannis”, a explicat Zetea.

Chestionat de ce partidul nu respectă tradiţia prin care candidatul la prezidenţiale să fie preşedintele PSD, vicepreşedintele formaţiunii a răspuns: „Da, a existat această tradiţie a PSD ca preşedintele partidului să-şi asume candidatura la alegerile prezidenţiale. Asta nu înseamnă că trebuie să respectăm această regulă. Ne dorim cel mai bun candidat. Vom analiza în perioada următoare care sunt cele mai bune soluţii pe care le avem şi în funcţie de aceste analize, vom desemna şi candidatul, nu vrem să stabilim într-un birou acest lucru, ci într-o legătură directă cu românii”. Reacţia acestuia vine după ce Viorica Dăncilă a spus, joi la DC News, că dacă PSD îi va solicita să candideze la alegerile prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi. Ea a menţionat însă că opţiunea sa este să meargă în spatele altui candidat. Până acum şi-au anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu ar dori să fie candidatul coaliţiei la alegerile prezidenţiale. PSD ia în calcul şi un prezidenţiabil din afara partidului.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus