Stiri de ultima ora

Gabriel Les, propus ministru al Apararii: A mai lucrat un an in MApN

Gabriel Les, propus ministru al Apararii: A mai lucrat un an in MApN
Politic
Gabriel Beniamin Les, propus ministru al Apararii Nationale, a mai fost secretar de stat pentru armament in cadrul ministerului, unde a venit din functia de director general al APIA Satu Mare.

Gabriel Beniamin Les, in varsta de 41 de ani, este casatorit si are trei copil. Este licentiat in economie la Universitatea de Vest Timisoara si a urmat si cursuri de masterat in "Managementul financiar contabil si juridic al firmei".

Les a absolvit si Programul de perfectionare "Achizitii publice, concesiuni, contracte" la Institutul National de Administratie si a urmat si cursul "Securitate si buna guvernare" din cadrul Colegiului National de Aparare.

El a fost ales senator la alegerile din decembrie 2016, cand a candidat pe prima pozitie a listei PSD pentru Senat in Satu Mare.

Anterior, Les a fost, pentru un an, in perioada octombrie 2015 - octombrie 2016, secretar de stat in Ministerul Apararii, coordonator al Departamentului Armamente. In octombrie 2016, el a fost eliberat din functie, la cerere.

Les a venit la MApN din functia de director al Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Satu Mare, pe care a detinut-o doi ani.

Gabriel Beniamin Les a mai fost ales conslier local in municipiul Satu Mare, in anul 2000, viceprimar in perioada 2004-2008 si subprefect al judetului Satu Mare in 2009.

Potrivit declaratiei de avere depuse la Senat, Les are o casa in Satu Mare, in suprafata de 100 de metri patrati, pe care a primit-o prin donatie in anul 2010. El are doua autoturisme: Opel Frontera din 1994 si Opel Insignia din 2009.

Les are un cont curent deschis la BCR Satu Mare, cu o valoare la zi 31.500 de euro. In 11 noiembrie 2016, el a luat un imprumut de la Ioan Les de 34.000 de lei, scadent in acest an.

In ultimul an fiscal incheiat, Gabriel Les a obtinut venituri de la APIA Satu Mare si de la MApN de 83.600 de lei, iar sotia sa a castigat 18.000 de lei, fiind consilier juridic la CJ Satu Mare.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus