Stiri de ultima ora

Eurodeputatul Victor Negrescu se luptă pentru drepturile diasporei românești

Eurodeputatul Victor Negrescu se luptă pentru drepturile diasporei românești
Politic
Fostul ministru al afacerilor europene, Victor Negrescu , a mers în weekend la Londra pentru a obține "drepturi și oportunități egale pentru toți românii care doresc să trăiască acolo", după Brexit.

În calitate de europarlamentar, Negrescu își asumă rorlul de reprezentant al românilor din Marea Britanie. De altfel, el a propus un set de acțiuni post-Brexit, printre care un sistem de monitorizare și alerte.

"Sunt unul din acei români reîntorși în țară după aproape 9 ani trăiți în afara României și am responsabilitatea, în calitate de europarlamentar intrat după  #Brexit , să mă lupt pentru drepturile diasporei românești oriunde în lume.

În urmă cu doi ani, pe când reprezentam România, în calitate de ministru al afacerilor europene, am obținut garanții ferme pentru românii care se află deja în Marea Britanie, iar astăzi trebuie să obținem drepturi și oportunități egale pentru toți românii care doresc să trăiască acolo, care doresc eventual să se întoarcă în România, care studiază sau vor să facă afaceri în ambele țări. În Parlamentul European, românii din Marea Britanie au în mine un reprezentant determinat să le apere drepturile.

De aceea, în acest weekend, am fost la Londra cu deputații Florin Manole și Andrei Pop și secretarul general PES activists România, Janina Sitaru, pentru a propune un set de acțiuni post-Brexit printre care un sistem de monitorizare și alerte.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus