Stiri de ultima ora

Şerban Nicolae, propunerea PSD pentru şefia Senatului

Şerban Nicolae, propunerea PSD pentru şefia Senatului
Politic
Alegerile la grupul PSD s-au desfăşurat în două tururi de scrutin. În primul tur au candidat Şerban Nicolae, Titus Corlăţean şi Radu Ştefan Oprea, iar primii clasaţi pentru turul doi au fost Şerban Nicolae şi Radu Ştefan Oprea.

"Am decis să mă retrag din funcţia de preşedinte al Senatului, deşi nu a fost publicată decizia CCR şi motivarea acesteia", spunea Teodor Meleşcanu de la tribuna Senatului.

La începutul sesiunii, după demisia lui Meleşcanu, PNL a anunţat că o susţine pe Alina Gorghiu la şefia Senatului, iar USR - pe Vlad Alexandrescu.

În prezent, niciunul dintre grupurile parlamentare nu a confirmat că propunerile din urmă cu trei săptămâni mai sunt valabile.

Potrivit regulamentului, preşedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordinea descrescătoare a mărimii grupului parlamentar, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de liderii grupurilor parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere. Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a întrunit, la primul tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor. Dacă în primul tur niciunul dintre candidaţi nu întruneşte votul majorităţii senatorilor, se organizează un al doilea tur la care participă primii doi clasaţi în primul tur.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus