Stiri de ultima ora

Ecaterina Andronescu, pusă în faţa declaraţiilor controversate: Mi-am propus să găsim soluţii la aceste probleme (VIDEO)

Ecaterina Andronescu, pusă în faţa declaraţiilor controversate: Mi-am propus să găsim soluţii la aceste probleme (VIDEO)
Politic
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu , a stârnit un val de critici după ce a sugerat ca elevii să vină de acasă cu şerveţele umede antibacteriene în şcolile în care nu sunt asigurate condiţii minime de igienă, iar România se află în faţa unei epidemii de gripă. Aceasta a sugerat că declaraţiile ei au fost scoase din context, iar ea vrea să îmbunătăţească situaţia.

"Au fost peste 2600 de şcoli fără toaletă în clădirea şcolii, ci cu toaletă în curte, mai sunt 1460. Anul acesta am discutat cu Ministerul Dezvoltării, cel care se coupă de investiţii, să le cuprindem pe toate şi să rezolvăm această problemă cât mai repede cu putinţă, inclusiv găsind soluţii care să rezolve aceste probleme.

Sigur că în această perioadă când ne confruntăm cu gripă şi răceală, întrebarea e ce să facem ca să luăm măsuri pentru a îi proteja pe copii şi sunt mai multe răspunsuri. Există cabinete şcolare, trebuie să fie în prima linie şi să facă o primă verificare copiilor", a declarat Ecaterina Andronescu pentru B1TV.

Cât priveşte decizia ca elevii să poată rămâne repetenţi chiar de la clasa I, ministrul a arătat că este nevoie de imbunătăţirea situaţiei pentru a nu se mai ajunge în situaţia în care aceştia să nu treacă evaluările de la finalul gimnaziului.

"Constatăm, din păcate, un pic prea tărziu la Evaluările de la clasa a VIII-a că foarte mulţi copii nu sunt în stare să ia media 5. Dacă ne uităm la evaluările de la a doua, a patra şi a şasa constantăm că începând chiar din clasa a doua-treia, unii copii nu ţin ritmul cu programa. Întrebarea mea este dacă doar constanţi şi nu faci nimic sau încerci să iei în considerare demersuri care să schimbe lucruri", a arătat Andronescu.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus