Stiri de ultima ora

Dragnea, cât de cinic poți să fii? Ionel Dancă (PNL): După ce-ai furat de la copii, nici de la bătrâni nu te abții. Iată marea țeapă dată pensionarilor de PSD

Dragnea, cât de cinic poți să fii?  Ionel Dancă (PNL): După ce-ai furat de la copii, nici de la bătrâni nu te abții. Iată marea țeapă dată pensionarilor de PSD
Politic
Dragnea, cât de cinic poți să fii? Ionel Dancă (PNL): După ce-ai furat de la copii, nici de la bătrâni nu te abții. Iată marea țeapă dată pensionarilor de PSD

Un articol de: Ioana Ungureanu - 26 Mar 2019, 15:48

Purtătorul de cuvânt al PNL , Ionel Dancă, îl acuză pe Liviu Dragnea că minte poporul în legătură cu majorarea pensiilor.

Liberalul arată că, creșterea cumulată a pensiilor trebuia să fie de peste 21% din 2017 până în 2019, iar în realitate, a creșterea e de19%.

Așadar, potrivit lui Dancă ‘majorarea pensiilor în avans este o mare țeapă dată pensionarilor de PSD și ALDE’.

“Fir-ai tu să fii, Dragnea, cât de cinic poți să fii, după ce-ai furat de la copii, nici de la bătrâni nu te abții?!

L-am auzit pe Dragnea răspunzând la criticile noastre că a tăiat pensiile prin neaplicarea formulei de indexare din lege că, de fapt, ei au majorat pensiile în avans! O minciună mai sfruntată pentru pentru pensionari nu cred că putea să spună.

Legea prevede că pensiile se indexează anual cu 100% din rata inflației plus jumătate din creșterea salariului mediu brut pe economie.

Aplicând formula de indexare din lege, punctul de pensie trebuia să crească cu 5,25% de la 1 ianuarie 2017, cu aproape 7% de la 1 ianuarie 2018 și cu peste 9% de la 1 ianuarie 2019. Conform legii, creșterea cumulată a pensiilor trebuia să fie de peste 21% din 2017 până în 2019.

În realitate, ce s-a întâmplat? Punctul de pensie a fost majorat cu 9% de la 1 iulie 2017, la 1000 de lei, și cu 10% de la 1 iulie 2018, la 1100 ei, adică o creștere cumulată de 19%.

Analizând ceea ce prevede legea în vigoare și ceea ce s-a întâmplat în realitate, se pot trage câteva concluzii simple despre minciuna PSD - ALDE cu majorarea pensiilor:

1. PSD și ALDE au încercat să-i prostească în față pe pensionari cu o majorarea a pensiilor pe care oricum erau oblligați de lege să o facă și pe care orice guvernare ar fi făcut-o.

2. Se poate observa foarte clar că majorarea punctului de pensie făcută de PSD - ALDE cu 19% este mai mică decât cea de 21% care ar fi rezultat prin aplicarea legii în vigoare.

3. Majorarea punctului de pensie la jumătatea anului în 2017 a fost o cacealma pentru pensionari prin care s-a renunțat la indexarea pensiilor la începutul fiecărui an.

4. Prin neaplicarea formulei de indexare a pensiilor din lege, PSD și ALDE au tăiat pensiile în 2018 cu 240 lei, la o pensie medie de 1000 de lei, și cu 540 lei în 2019, la o pensie medie de 1100 lei.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus