Stiri de ultima ora

Dăncilă, reacție după atacul lui Iohannis din Parlament: A transformat un eveniment solemn într-unul de campanie. Îmi cer scuze eu, prim-ministrul României (VIDEO)

Dăncilă, reacție după atacul lui Iohannis din Parlament: A transformat un eveniment solemn într-unul de campanie. Îmi cer scuze eu, prim-ministrul României (VIDEO)
Politic
Președintele Klaus Iohannis a atacat dur PSD, de la tribuna Parlamentului, în timpul ședinței solemne prin care se aniversa împlinirea a 15 ani de la aderarea României la NATO. În replică, premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe șeful statului că a transformat acest eveniment solemn într-unul de campanie electorală și a ținut să ceară ea scuze, ca premier al României, celor care aveau alte așteptări de la această zi.

”Azi am venit la o ședință solemnă dedicată aderării țării noastre la NATO. Regret că acest eveniment important a fost transformat de către președintele României într-un eveniment de campanie electorală. Îmi cer scuze eu, prim-ministrul României, tuturor celor care se așteptau azi la o ședință solemnă dedicată acestui eveniment major”, a declarat Viorica Dăncilă, de la tribuna Parlamentului.

Reacția a venit după ce Iohannis a acuzat PSD că, prin modul în care a ales să guverneze, riscă să fragilizeze statutul țării noastre în NATO și UE.

”Pentru România nu a fost deloc ușoară revenirea la democrație după epoca neagră a comunismului și de aceea merită salutat efortul conjugat al tuturor forțelor politice, diplomației și armatei. Cu atât mai condamnabile sunt acțiunile majorității PSD, care, prin asaltul fără precedent în ultimii 30 de ani la adresa statului de drept riscă, să fragilizeze statutul României în NATO și UE.

Modificarea legilor în folosul unor persoane, demagogia, atacurile la stabilitatea economică și financiară, creșterea inflației și devalorizarea leului, arbitrariul și lipsa de profesionalism, acestea sunt adevăratele realizări ale guvernării PSD.

Lipsa de respect manifestată de PSD față de Armată a culminat cu demersul de a contesta în justiție mandatul Șefului Statului Major al Apărării. Instanța a respins această acțiune nefondată a PSD care a pus armata într-o situație delicată din rațiuni politicianiste. Dacă adăugăm și incapacitatea de a moderniza legislația în domeniul siguranței naționale, vedem incompetența PSD.

Guvernului și Ministerului Apărării le revine rolul de a pune în practică strategia de înzestrare, pentru care există premise favorabile de finanțare. 

Faptele demonstrează din păcate altceva: proceduri anulate sau atacate în justiție, incapacitate cronică de a gestiona un domeniu vital precum înzestrarea armatei. Incompetența guvernanților riscă să afecteze modul în care ne îndeplinim angajamentele în NATO”, declarase Iohannis, în Parlament.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus