Stiri de ultima ora

Dan Barna îl contrazice pe Iohannis: Ordonanţa lui Dăncilă s-ar putea să fie o foarte neplăcută surpriză pentru vechea clasă politică şi pentru PSD în mod particular (VIDEO)

Dan Barna îl contrazice pe Iohannis: Ordonanţa lui Dăncilă s-ar putea să fie o foarte neplăcută surpriză pentru vechea clasă politică şi pentru PSD în mod particular (VIDEO)
Politic
Preşedintele USR, Dan Barna , nu împărtăşeşte opinia preşedintelui Klaus Iohannis privind ordonanţa de urgenţă prin care se introduce votul uninominal pentru alegerile preşedinţilor de Consiliu Judeţean. 

Acesta a susţinut că modificările nu vor avantaja PSD precum se crede ci ar putea fi chiar o "o foarte neplăcută surpriză" pentru PSD deoarece cetăţenii s-au trezit şi văd că baronii nu au dezvoltat judeţele şi trebuie schimbaţi.

"Dacă ne uităm la rezultatele electorale de duminică, această modificare s-ar putea să fie o foarte neplăcută surpriză pentru vechea clasă politică şi pentru PSD în mod particular, pentru că dacă la primăria locală se votează pe persoane, la judeţ este un vot mult mai politic şi acolo Alianţa USR PLUS şi partidele din Opoziţie sunt pe creştere, iar românii şi-au dat seama că există o alternativă pe care se pot baza şi în care pot avea încredere. Ordonanţa s-ar putea să salveze doar câţiva baroni pe profilul domnului Oprişan. Calculul pe care l-au făcut eu îl consider un calcul greşit, s-au gândit că datorită situaţiei generate de votul de duminică Alianţa USR PLUS şi celelalte partide de Opoziţie vor avea consilieri numeroşi şi atunci şansa unui Oprişan să rămână preşedinte de consiliu judeţean este foarte mică. S-au gândit că poate reuşesc să îi prostească pe cetăţeni. Problema e că cetăţenii s-au trezit şi văd foarte clar că acele judeţe puternic baronizate sunt cel mai puţin dezvoltate", a declarat liderul USR, în direct pentru B1TV.

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot direct de către cetăţeni.

"Votul românilor nu este bătaia de joc a PSD , atenționează Președintele României. Cetățenii le-au transmis pesediștilor în mod foarte clar că practica ordonanțelor de urgență trebuie să înceteze. Acest instrument este prevăzut în Constituției exclusiv pentru situații excepționale. În niciun caz, acest instrument nu poate fi în continuare folosit abuziv și netransparent.

Schimbarea legii electorale, făcută astăzi prin OUG, în sensul introducerii votului uninominal pentru alegerea președinților de consilii județene, este o concesie pe care premierul Viorica Dăncilă vrea să o facă baronilor din PSD în încercarea de a le câștiga sprijinul.

În mod evident, dacă se va schimba legislația în sensul enunțat de premier, vor fi favorizați acei președinți de consilii aflați în prezent în funcție. Adică domnii Marian Oprișan, Dumitru Buzatu și Ionel Arsene", este mesajul transmis de preşedinţiei după adoptatea ordonanţei de urgenţă. (Detalii AICI )
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus