Stiri de ultima ora

Cum şi-a motivat Iohannis refuzul de a-i numi pe ultimii trei miniştri solicitaţi de Dăncilă

Cum şi-a motivat Iohannis refuzul de a-i numi pe ultimii trei miniştri solicitaţi de Dăncilă
Politic
Şeful statului i-a trimis premierului Dăncilă trei scrisori în care a motivat, pentru fiecare propunere de ministru în parte, de ce a respins semnarea decretului de numire în funcţie.

299 afişări

Cum şi-a motivat Iohannis refuzul de a-i numi pe ultimii trei miniştri solicitaţi de Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că a transmis PSD-ului în scris motivele pentru care a respins cele trei propuneri de miniştri, Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Liviu Brăiloiu, precizând că este vorba despre proasta guvernare şi justiţia, pe care a catalogat-o sub asaltul PSD. În scrisori se menţionează că niciunul dintre cei avansaţi de PSD nu deţine experienţa necesară gestionării domeniului complex pentru care a fost propus. Comunicarea oficială a lui Iohannis pot fi găsită AICI.

Astfel, preşedintele Klaus Iohannis i-a respins pe Eugen Nicolicea pentru funcţia de ministru al Justiţiei, Tit-Liviu Brăiloiu pentru funcţia de ministru pentru Românii de pretutindeni şi Oana-Consuela Florea în funcţia de ministru al Fondurilor Europene. "Prin urmare, în conformitate cu dispoziţiile art. 85 alin. (2) din Constituţie şi ţinând seama de jurisprudenţa Curţii Constituţionale urmează să înaintaţi o altă propunere pentru funcţia de ministru care, pe lângă respectarea condiţiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă şi cerinţelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experienţa în materie, instruirea şi aptitudinile pentru funcţia în domeniu, reputaţia neştirbită şi moralitatea", arată scrisorile înaintate premierului Viorica Dăncilă. Eugen Nicolicea a fost propus de premier în funcţia de ministru al justiţiei, ca urmare a propunerii de constatare a vacanţei funcţiei prin demisia domnului Tudorel Toader. Tit-Liviu Brăiloiu a fost propus în funcţia de ministru pentru românii de pretutindeni, ca urmare a propunerii de constatare a vacanţei funcţiei prin demisia doamnei Natalia-Elena Intotero. Oana-Consuela Florea a fost propusă în funcţia de ministru al fondurilor europene, ca urmare a propunerii de constatare a vacanţei funcţiei prin demisia doamnei Rovana Plumb.

Declaraţia publică făcută de Iohannis la Cotroceni, înainte de a expedia comunicarea oficială.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus