Stiri de ultima ora

Cu ce se va ocupa Cancelaria premierului, mini-Guvernul paralel recent creat tot prin OUG

Cu ce se va ocupa Cancelaria premierului, mini-Guvernul paralel recent creat tot prin OUG
Politic
Cancelaria prim-ministrului, o entitate recent înființată prin Ordonanță de Urgență, se va ocupa de tot ce înseamnă relația Guvernului cu presa, cu ambasadele străine, cu organismele internaționale și cu Parlamentul, arată un ordin semnat de Viorica Dăncilă, citat de HotNews.

Șeful Cancelariei este Costin Mihalache, fost consilier al Vioricăi Dăncilă, dar și al fostului premier Victor Ponta, absolvent al Academiei de Poliţie, cu studii în China şi la Colegiului Național de Apărare. (Detalii AICI ) În subordinea lui Mihalache vor fi inclusiv consilierii de stat, precum Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare.

În ceea ce privește relația cu presa, Cancelaria asigură și coordonează producerea integrată și unitară a mesajului public guvern amental și va coordona activitatea de acordare a interviurilor de către premier și a demnitarilor din aparatul de lucru al Guvernului. 

În colaborare cu Ministerul de Externe, Cancelaria va pregăti luările de poziție ale prim-ministrului și va menține legături cu ambasadele străine în România și cu organismele internaționale, în scopul informării acestora.

Noua entitate se va ocupa, de asemenea, de relația cu Parlamentul, alături de Secretariatul General al Guvernului. În cadrul Cancelariei își va desfășura activitatea un consiliu științific, organism consultativ compus din 7 membri, personalități ale mediului academic, științific și ne guvern amental, neremunerați, numiți prin decizie a premierului, mai precizează HotNews. 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus