Stiri de ultima ora

Cristian Terhes (PSD): Judecătorii care l-au condamnat pe Dragnea în primă instanță au citat din cartea unui expert în fascism (VIDEO)

Cristian Terhes (PSD): Judecătorii care l-au condamnat pe Dragnea în primă instanță au citat din cartea unui expert în fascism (VIDEO)
Politic
”Dacă am să fiu condamnat, vreau să știu de ce. Este un sentiment profund de nedreptate. Vreau să știu care e legătura între fascism și procesul meu”, a declarat Liviu Dragnea, în sala de judecată, la termenul de luni din dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman.

Cristian Terhes, candidat pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, a explicat, pentru B1 TV, declarația lui Dragnea: Judecătorii care au dat decizia în primă instanță (3 ani și jumătate cu executare) nu au avut niciun argument juridic, ci doar au citat din cartea unui expert în fascism.

”Am mers la Craiova și am văzut modul în care a fost primit. În ultimele zile am colindat România și m-am întâlnit cu foarte multă lume din Transilvania și București. În România reală, preocuparea oamenilor e cum să aibă salarii mai mari, pensii, nu ce se va întâmpla cu Dragnea în acest proces.

Scena pe care am văzut-o azi în fața Înaltei Curți e o rușine pentru România de astăzi, ca în anul 2019, la atâția ani de la integrarea României în NATO și UE, în momentul în care vorbești despre un proces al unui înalt lider politic să vezi o astfel de bășcălie, de bulibășeală. E anormal și dacă cineva are o problemă cu președintele unui partid, poate să și-o exprime într-un mod demn și omenesc. 

Nu e în dosar și nu rezultă din hotărârea de condamnare din primă instanță probe directe. S-a folosit un argument literar și nu juridic pentru a demonstra oarecum că Dragnea, din poziția de președinte CJ Teleorman, a influențat pe cineva să le angajeze pe acele doamne, deși nu e o legătură directă. 

Singurul argument pe care judecătorul l-a avut a fost să citeze din opera literară a unui scriitor, spunând influența pe care o are un om aflat într-o poziție de putere. Întâmplarea face că cel care a scris cartea respectivă din care au citat judecătorii pare a fi expert în fascism. 

Citiți hotărârea de condamnare! Îmi scapă numele autorului acum...”, a declarat Terhes, pentru B1 TV.  
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus