Stiri de ultima ora

CORONAVIRUS | Bugetul Ministerului Sănătăţii, suplimentat cu 350 de milioane lei pentru achiziţia de materiale sanitare (VIDEO) | B1.ro

CORONAVIRUS | Bugetul Ministerului Sănătăţii, suplimentat cu 350 de milioane lei pentru achiziţia de materiale sanitare (VIDEO) | B1.ro
Politic
Guvernul PNL a adoptat, în cadrul ședinței de marți, o Hotărâre ce prevede suplimentarea cu 350 de milioane de lei a bugetului Ministerului Sănătăţii, dată fiind situația specială generată de răspândirea noului coronavirus.

„Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat în acest an cu suma de 350 de milioane de lei, pentru achiziţia de materiale sanitare necesare, în vederea unei pregătiri cât mai bune pentru a reduce riscurile de răspândire a epidemiei de coronavirus în ţara noastră”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, la finalul ședinței de guvern de marți.

Acesta a mai precizat că Ministerul Sănătății are în pregătire noi măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

„Guvernul a adoptat mai multe decizii în ultima perioadă pentru o gestionare cât mai bună a situaţiei legate de infecţia de coronavirus şi în acest moment stocurile de materiale sanitare necesare sunt suficiente. Pe de altă parte, sunt în pregătire achiziţia de noi materiale sanitare, pentru perioada următoare, pentru a fi cât mai bine pregătiţi”, a mai afirmat Dancă. 

Tot marți, Guvernul PNL a adoptat un Memorandum privind constituirea unui Grup de Lucru interinstituţional, care să analizeze impactul economic generat de răspândirea noului coronavirus. (Detalii AICI )

Patru cazuri de infectare cu virusul COVID-19 au fost confirmate marți seară. Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s-a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla in carantina in Arad. De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive. Totodată, a fost depistată cu COVID-19 o femeie din București, în vârstă de 47 de ani. Ea a intrat în contact cu pacientul care a fost internat la Spitalul Gerota și care a fost și el diagnosticat cu noul coronavirus.

În acest moment, în ţara noastră există 29 de persoane diagnosticate cu coronavirus, iar cinci dintre acestea au fost vindecate.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus