Stiri de ultima ora

Conflictul de interese pentru aleşii locali, abatere disciplinară, sancţionată cu amendă. Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, prin care încălcarea normelor în materia conflictului de interese a fost introdusă în sfera faptelor ce constituie abateri disciplinare.

Pe 15 aprilie, Senatul a reexaminat, în calitate de Cameră decizională, ca urmare a deciziei CCR, această lege iniţiată de parlamentari PSD.

"Fapta aleşilor locali de a încălca legislaţia în materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de maximum şase luni", se arată lege.

Curtea Constituţională a României a admis pe 16 octombrie 2018, parţial, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu modificările aduse Legii privind Statutul aleşilor locali.

Tot joi şeful statului a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 76/2018 privind aprobarea Programului de investiţii în domeniul culturii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 14/2013 privind modificarea şi completarea Legii Educaţiei naţionale nr. 1/2011. 
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus