Stiri de ultima ora

Codrin Ştefănescu şi Mircea Drăghici, la DNA cu documente în dosarul privind finanţările PSD

Codrin Ştefănescu şi Mircea Drăghici, la DNA cu documente în dosarul privind finanţările PSD
Politic
Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu şi trezorierul Mircea Drăghici se află la ora transmiterii ştirii în sediul DNA, pentru a depune documente în dosarul ce vizează finanţările din partid, la intrare Ştefănescu declarând că ancheta procurorilor e abuzivă.

19 afişări

Codrin Ştefănescu şi Mircea Drăghici, la DNA cu documente în dosarul privind finanţările PSD. Foto: Hepta

„Ne-au cerut nişte documente şi depun un răspuns. Mă duc personal să înregistrez răspunsul partidului cu documente. Le atrag atenţia că, potrivit articolului 25, alin. 3 din legea 334/2006 care spune că eficienţa şi oportunitatea cheltuielilor a unui partid politic se hotărăsc de către organele de conducere ale acelui partid, potrivit statutului şi dispoziţiilor legale. Orice relaţie din interiorul unui partid politic cu privire la oportunitatea şi evidenţa cheltuielilor sau orice explicaţie cu privire la acestea intră în conflict atât cu legea cât şi cu principiile democraţiei. Ceea ce face DNA cu noi astăzi este pur şi simplu o hărţuire gigantică împotriva a celui mai mare partid politic din România şi a celui mai mare partid socialist din Europa. Ei ne-au cerut la Înalta Curte să li se aprobe o verificare integrală a partidului, cu tot, începând de la cotizaţia cu un leu sau de ce nu plătesc unii cotizaţie, dintre seniori, până la emiterea de carnete, de ce facem 350.000 de carnete în loc să facem 100.000 de carnete, ceea ce este unic, nu în Europa, în lume. Aşa ceva nu s-a mai cerut. DNA a solicitat şi din păcate a şi obţinut emiterea unui mandat de supraveghere pentru toate tranzacţiile financiare ale PSD", a declarat Codrin Ştefănescu pentru MEDIAFAX, înainte de a ajunge la sediul DNA.

Acesta a spus că PSD este deschis verificărilor din partea AEP şi Curtea de Conturi iar aceste instituţii au verificat cheltuielile PSD, neconstatând nereguli la formaţiunea politică. „Acest mandat reprezintă o premieră absolută şi nedorită la nivel mondial. În statele civilizate se respectă pluripartitismul şi separaţia puterilor în stat. Noi ca partid politic, ca toate partidele politice, suntem verificaţi intens, constant, ca să nu zic non-stop, de către două instituţii, AEP şi Curtea de Conturi. Orice partid este obligat să dechidă uşile larg la aceste două instituţii să se lase verificaţi. AEP şi Curtea de Conturi nu s-au exprimat printr-un raport niciodată, ca urmare a unui control, că e ceva în neregulă la partid. În momentul în care găseşte ceva în neregulă, te amendează, îţi spune să modifici cheltuieli, îţi iau amendă, se anunţă printr-un raport. De obicei, ăştia când vin şi găsesc o chestie care n-a fost bine făcută îi învaţă pe contabilii partidului cum să îndrepte eroarea, sau ce trebuie să arate. Aşa se întâmplă într-o democraţie, dar oportunitatea de cheltuială aparţine conducerii oricărui partid politic", a afirmat secretarul general PSD.

Ştefănescu: Ceea ce face DNA este o „hărţuire şi o vânătoare fără precedent”
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus