Stiri de ultima ora

CExN PSD: Social-democraţii discută miercuri situaţia Guvernului, care a rămas fără trei miniştri

CExN PSD: Social-democraţii discută miercuri situaţia Guvernului, care a rămas fără trei miniştri
Politic
Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte miercuri, de la ora 18.00, pentru a discuta despre situaţia Guvernului, care a rămas fără trei miniştri după ieşirea ALDE de la guvernare. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunţat că a solicitat ca în şedinţa CEx să fie discutată şi situaţia ministrului Justiţiei Ana Birchall. Rădulescu cere demiterea acesteia din Guvern pe motiv că susţine abuzurile din justiţie.

Pe ordinea de zi a CEx PSD figurează situaţia Guvernului, care a rămas fără trei miniştri după plecarea ALDE, dar şi situaţia de la Ministerul Educaţiei, în condiţiile în care miercuri îi expiră interimatul lui Daniel Breaz.

Social-democraţii ar putea discuta şi despre situaţia Anei Birchall, în condiţiile în care potrivit unor surse RomaniaTV.net mai mulţi lideri ar putea cere demiterea ei din Guvern. 

"Declarațiile "încă colegei" Birchall nu reprezintă nici poziția politica a partidului nostru și nici poziția asociațiilor magistraților și procurorilor din România, ci a unei persoane demisa din funcția de ministru al justiției de către premierul Viorica Dancila și ținuta forțat in aceasta funcție de către prietenul acestei "colege" Klaus Iohanis, prieten căruia Birchall i-a și mulțumit anterior refuzului numirii Danei Gârbovan, in declaratia de presa din Camera Deputaților. (...) Aceasta "colega" își bate joc de voturile date PSD-ului de milioane de romani și de lupta din ultimii ani a asociațiilor magistraților și procurorilor din România in stoparea abuzurilor procurorilor DNA din ultimii 8 ani. Prin încercarea repetata și continua a acesteia de a bloca pe de-o parte numirea in funcția de sef al SIIJ a Adinei Florea și pe de alta parte de a desființa Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, " colega " Bichall vrea sa legitimeze toate acțiunile abuzive, represive, mafiote și criminale ale procurorilor DNA, acuzați și dovediți atât de forurile CSM și ale Inspectiei judiciare, cât și de instanțele judecătorești, procurori ca Onea, Portocala, Kovesi, Vartic, Man, procuroarea care trăgea pe jos o fetița, procurorii de la Caracal sau procurori DNA hastagisti din Timiș, Iași, Brașov, Prahova, Caras, Bihor, Cluj, Dolj, Arges, Vâlcea, care au făcut dosare la comanda pe tinte, au anchetat, instrumentat și împreuna cu oameni din SRI conduși de Maior și Coldea, au hotărât împreuna cu judecători afiliați statului mafiot paralel condamnarea oamenilor nevinovați sau au acoperit rețele de crima organizata, proxeneți și clanuri mafiote. Acest lucru nu poate fi permis", a explicat deputatul Rădulescu.

PSD aşteaptă decizia Curţii Constituţionale care urmează să se pronunţe, tot miercuri, cu privire la sesizarea privind existenţa unui conflict juridic pe tema refuzului şefului statului de numire a miniştrilor, pentru a lua o decizie cu privire la prezentarea în faţa Parlamentului a Guvernului restructurat sau remaniat.

Sesizarea Guvernului în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională a fost înregistrată la CCR pe 5 septembrie, părţile - Executiv şi Preşedinţie - având ca termen de transmitere a punctelor de vedere data de 11 septembrie.

Potrivit surselor citate, premierul va veni în Parlament cu un nou Guvern după ce se întoarce din deplasarea din Statele Unite, adică după 28 septembrie.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus