Stiri de ultima ora

Bode, deputat PNL: Plăţile Comisiei Europene vor fi suspendate dacă deficienţele din transport se confirmă

Bode, deputat PNL: Plăţile Comisiei Europene vor fi suspendate dacă deficienţele din transport se confirmă
Politic
Deputatul PNL Lucian Bode a declarat, luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Transportului Răzvan Cuc, că dacă un raport al Comisiei Europene pe transport privind România se confirmă, plăţile pentru proiecte de transport din fonduri europene vor fi sista.

15 afişări

Bode, deputat PNL: Plăţile Comisiei Europene vor fi suspendate dacă deficienţele din transport se confirmă

"Faptul că Ministerul Transporturilor are la dispoziţie bani europeni şi nu-i cheltuie, nu mai miră pe nimeni, numai că la capitolul fonduri europene, situaţia poate deveni catastrofală. Sunteţi conştient de cât de grav este faptul că un raport de audit recent al experţilor de la DIGI Regio, elaborat cu scopul de a verifica sistemul de management şi control al POIM pe partea de infrastructură mare pe partea de transport scoate la iveală mari nereguli la acest capitol? Vă provoc domnule ministru să ne prezentaţi aici în mod transparent ce răspuns a transmis Ministerul şi în ce fază se află această procedură. Nota 4 pe care a primit-o România din partea auditului Comisiei este cea mai gravă posibilă şi dacă vi se pare că este mai mare decât nota 3, pe care v-am acordat-o noi, să ştiţi că pentru România este o lovitură fatală. Ştiţi ce înseamnă şi ce urmează dacă se confirmă aceste deficienţe majore? Plăţile din partea Comisiei vor fi suspendate", a declarat deputatul PNL Lucian Bode la Parlament.

De asemenea, acesta a criticat promisiunile făcute de ministrul Cuc cu privire la numărul de km de autostradă ce vor fi deschişi în 2019. "La capitolul autostrăzi, se pare că rămâneţi la angajamentul public care v-a consacrat: «nu promit niciun km de autostradă». Astăzi, când sunteţi întrebat câţi km de autostradă vă angajaţi să daţi în folosinţă în 2019, fie pasaţi responsabilitatea groparului autostrăzilor din România, domnului Narcis Neaga, fie sunteţi contrazis de realitatea din teren. Cel mai bun exemplu este cel care vi l-a dat domnul ministru Şova în audierile din comisie, când v-a spus că nu aveţi cum să daţi în trafic 180 de km de autostradă în 2019 când dvs aveţi deschise şantiere pe 118 km. Opoziţia, românii nu mai cred în sutele de km de autostradă pe care vă lăudaţi că ar fi în diverse stadii şi diverse proceduri, nicidecum în execuţie. Mai nou, am văzut o idee năstruşnică la dvs, vreţi să transformaţi CNAIR în constructor de autostrăzi. Probabil v-a inspirat doamna Firea sau domnul primar Negoiţă cu aceste companii de stat. Atenţie la rezultatul demersurilor lor, zero. Toate au fost declarate ilegale de către instanţe. Probabil, când veţi constata eşecul acestui demers vinovat o să fie aşa cum văd că deja vă place să spuneţi «statul paralel»", a declarat Lucian Bode, în plen.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus