Stiri de ultima ora

Băsescu: Esenţa relaţiei cu Republica Moldova, interconectarea la sistemele energetice şi de infrastructură

Băsescu: Esenţa relaţiei cu Republica Moldova, interconectarea la sistemele energetice şi de infrastructură
Politic
"Am susţinut nevoia ca din partea Uniunii Europene să găsim soluţiile, alături de soluţiile financiare, pe care le-a pus la dispoziţie România, pentru accelerarea procesului de interconectare", a spus preşedintele Traian Băsescu , după întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

El a precizat că esenţa relaţiei cu Republica Moldova este interconectarea la sistemele energetice şi de infrastructură rutieră şi feroviară.

Preşedintele a arătat că, din acest punct de vedere, "interconectarea pe gaze, energie electrică şi infrastructură rutieră şi feroviară" este esenţială.

Traian Băsescu i-a mulţumit preşedintelui CE, Jose Manuel Barosso, pentru deschiderea legată de proiectul "Cluj Innovative City", un proiect de cercetare extrem de interesant şi dorit la Cluj, unde municipalitatea a alocat, deja, 220 de hectare de teren pentru acest proiect şi se va axa pe educaţie, pe cercetare în domeniul bio-economic, pe cercetare în sănătate, mediu, energie, IT.

Preşedintele a mai arătat că în acest proiect mai sunt implicate, pe lângă municipalitate, toate universităţile din Cluj.

Şeful statului a făcut referire şi la un proiect pe care l-a susţinut foarte mult. "E vorba despre staţia Back to Back de la Isaccea, care cu 70 de milioane de euro, şi domnul preşedintele mi-a confiormat că putem utiliza fonduri de coeziune alocate României, am putea să o dăm în funcţiunem, furnizând Republicii Moldova 400 de kw", a spus şeful statului.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus