Stiri de ultima ora

ANALIZĂ RL. De ce au apărut tensiuni între Victor Negrescu și PSD

ANALIZĂ RL. De ce au apărut tensiuni între Victor Negrescu și PSD
Politic
Demisia ministrului delegat pentru afaceri europene din Guvern a fost confirmată de doi membri ai Executivului dar nu și de Victor Negrescu personal. Acesta spune că vrea să discute situația sa în interiorul partidului.

Actualizat: 11.11.2018 - 16:45

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-ar fi depus demisia după şedinţa de Guvern de vineri. Demisia a fost confirmată de Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene și de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor. Însă, Negrescunici nu a confirmat nici nu a infirmat depunerea demisiei. Momentul este unul delicat pentru România care va prelua preşedinţia Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019. Ministrul pentru afaceri Europene este responsabil cu proiectul de pregătire și exercitare a președinției rotative a Consiliului UE de către România.

Potrivit unor surse din PSD, Negrescu ar fi fost nemulţumit în privinţa susţinerii pentru pregătirea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE. Negrescu ar fi reclamat lipsa susținerii politice și faptul că nu a beneficiat de suportul unor funcționari pregătiți în acest sens din Ministerul Afacerilor Externe, pentru pregătirea Președinției Consiliului UE. Pe de altă parte, unii lideri ai partidului i-ar fi reproșat lui Negrescu că nu a reușit să asigure susținerea celor din Comisia Europeană și nici a celor din interiorul Partidului Socialiștilor Europeni (PES), mai ales în chestiuni care țin de justiție și de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV). România riscă o rezoluție negativă din partea Parlamentului European, în ceea ce privește situația statului de drept iar o serie de acțiuni ale PSD au fost criticate chiar de socialiștii europeni.  Negrescu este președintele PES Activists (România), o organizație la nivel european de  pe lângă Partidul Socialiștilor Europeni (PES).

Ce spun colegii de Guvern

 Demisia acestuia a fost confirmată de către ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Din câte înţeleg, s-a produs această demisie. Ieri în cadrul şedinţei de Guvern am stat de vorbă cu dl Negrescu, au fost discuţii principiale despre modul în care suntem pregătiţi pentru preşedinţia Consiliului UE. Suntem pregătiţi să facem faţă”, a spus Rovana Plumb. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a fost o discuţie la finalul şedinţei de Guvern, pe care Victor Negrescu ”a luat-o personal” şi a dovedit că nu ştie să lucreze în echipă. ”La finalul şedinţei de Guvern a fost o discuţie legată de ultimele măsuri de parcurs pentru ca noi să fim gata pentru preşedinţia de anul viitor -  o discuţie deschisă, cum e normal să fie într-o echipă şi legată de participarea într-o măsură mai mare a dlui negrescu la astfel de întâlniri. La întâlnirea de la Strasbourg s-a sugerat să meargă şi ministrul de Finanţe, dar şi ministrul Fondurilor Europene, alături de el.  Din păcate dl Negrescu a luat-o personal şi se pare că nu ştie ce înseamnă în echipă, nu ştie să lucreze în echipă”, a declarat Teodorovici.

Explicațiile lui Negrescu
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus