Stiri de ultima ora

Aberatia zilei: Zanganitul sinistru al catuselor in Parlament

Aberatia zilei: Zanganitul sinistru al catuselor in Parlament
Politic
Parlamentul Romaniei are de rezolvat o dilema hamletiana generata de situatia neobisnuita a deputatului Elena Udrea: a fi sau a nu fi adus incatusat in forul legislativ.

Rezolvarea problemei a cazut pe capul lui Valeriu Zgonea (PSD), presedintele Camerei Deputatilor, care, nestiind ce sa faca, a pasat-o colegului sau de partid Robert Cazanciuc, ministru al Justitiei.

La ora redactarii acestui articol, toata lumea asteapta cu sufletul la gura sa vada ce va decide Inalta Curte: accepta sau respinge contestatia depusa de Elena Udrea la masura arestului preventiv dispusa in dosarul Microsoft? Daca nu este eliberata, Elena Udrea ar putea veni, miercuri, la Parlament sa se apere in cazul celei mai recente cereri de arestare a DNA purtand la maini o clasica si stralucitoare pereche de catuse.

Udrea vrea sa se apere in fata Parlamentului - Va merge incatusata in plen?

Asa ceva nu s-a mai intamplat. Am mai vazut o deputata, pe Oana Niculescu Mizil, defiland in zeghe pe holurile Parlamentului, dar era doar un spectacol ieftin. Cu catuse insa, nu si-a facut nimeni aparitia, desi avem cateva zeci de deputati si senatori arestati preventiv sau condamnati, cu suspendare sau executare.

Dincolo de dilema legislativa in cazul Udrea, care se va rezolva pana la urma intr-un fel sau altul, aberant este faptul ca avem un numar incredibil de mare de senatori si deputati penali, de-ai putea zice ca Parlamentul Romaniei este un extraordinar loc de refugiu pentru infractori, nicidecum FORUL LEGISLATIV al Romaniei.

Aberatia zilei: La butoane pe legile tarii, fiind condamnat deja si suspect din nou de coruptie

"E dreptul doamnei Udrea sa vina sa se apere in comisie si in plen", sustine avocatul ei. Corect. Dar e si dreptul nostru de simpli cetateni de a avea in Parlament oameni demni si cinstiti.

Daca-i asa, atunci sa faca bine sa demisioneze toti parlamentarii acuzati, arestati preventiv sau condamnati cu suspendare. Sa plece din Parlament Elena Udrea, cu catusele ei cu tot. Sa plece din Parlament plangaciosul Varujan Vosganian, sa plece toti condamnatii la pedepse cu suspendare pentru fapte de coruptie, conflicte de interese sau alte furaciuni!

Monica Iacob Ridzi, condamnata definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare

Asta e solutia, daca Parlamentul vrea respect. Nu ne incalzeste cu nimic daca Elenei Udrea ii vor desface jandarmii catusele la intrare si i le vor pune din nou la plecare, pentru ca drumul de la arest la tribuna Parlamentului facut de Elena Udrea e foarte posibil sa mai fie parcurs si de altii.

Doar astazi, de exemplu, au dat cu subsemnatul la DNA Ploiesti deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma.

In presa internationala au mai aparut cazuri izolate de ministri sau parlamentari implicati in cazuri de coruptie, insa ei au zburat imediat din functii, pentru a nu leza imaginea partidelor lor si pentru a nu stirbi autoritatea institutiilor din care faceau parte.

Nicaieri in lume nu exista un Parlament intesat cu atatia penali. Dati-va demisia, doamnelor si domnilor infractori!

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus