Stiri de ultima ora

Vocalista trupei Roxette se retrage din activitatea muzicală din cauza problemelor de sănătate: „Au fost 30 de ani uimitori!“

Vocalista trupei Roxette se retrage din activitatea muzicală din cauza problemelor de sănătate: „Au fost 30 de ani uimitori!“
Monden
Vocalista trupei Roxette nu mai poate continua turneul din cauza problemelor de sănătate FOTO Adevărul

Marie Fredriksson, partea feminină a duoului suedez Roxette, a declarat că „zilele sale de turneu s-au terminat“, iar concertele programate pentru vara acestui an au fost anulate, din cauza stării sale de sănătate deficitare.

Marie Fredriksson (57 de ani) a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier în 2002, fiind supusă unor intervenţii chirurgicale şi mai multor sesiuni de chimioterapie. În 2005, artista declara că este sănătoasă şi nu se mai află sub tratament.

În 2009, duoul suedez s-a reunit şi a reînceput să susţină concerte live. De curând, trupa a anunţat că show-ul din Cape Town, Africa de Sud, susţinut în februarie 2016 a fost ultimul lor concert, deoarece Marie a fost sfătuită de medici să nu mai concerteze, potrivit contactmusic.com . În iunie 2016, duoul suedez împlineşte 30 de ani de la înfiinţare, marcaţi de lansarea celui de-al 10-lea album „Good Karma“, pe 3 iunie 2016.

„Au fost 30 de ani uimitori! Nu simt decât fericire şi încântare când privesc în urmă la turneele mondiale Roxette. În special, sunt mândră şi recunoscătoare pentru revenirea din 2009, după ce am fost diagnosticată, şi pentru faptul că am mai putut merge în câteva turnee în întreaga lume“, a scris Marie într-o postare pe o reţea de socializare.

„Din păcate, zilele mele de turneu s-au terminat şi vreau să profit de ocazie pentru a le mulţumi fanilor minunaţi care ne-au urmărit de-a lungul acestei călătorii frumoase“, a adăugat artista.

Colegul său de trupă, Per Gessle, i-a mulţumit colegei sale: „Vreau să îi mulţumesc puternicei Marie, Amazoană a vocilor sfinte, Zeiţa superbelor concerte rock, interpreta degajată şi magnifică a umilelor mele cuvinte şi muzică, pentru această călătorie magică pe covor, care ne-a dus pe culmile tuturor munţilor. Doamne, de ce privelişte minunată am avut parte! Bucuria călătoriei s-a terminat acum, dar cu siguranţă ne-am distrat, nu?“.

   

Cu o colecţie impresionantă de hituri, suedezii de la Roxette au reuşit să domine clasamentele muzicale în anii 90, dar şi mult după, înregistrând, de-a lungul timpului, vânzări de peste 75 de milioane de discuri. Single-ul „The Look“ a intrat pe prima poziţie în US Billboard Singles Chart, în martie 1989. „Listen To Your Heart“, „It Must Have Been Love“ şi „Joyride“ au ajuns, la rândul lor, pe primul loc în clasamentele muzicale din Statele Unite ale Americii.

După o lungă pauză în care solista Marie Fredriksson s-a refăcut după lupta câştigată împotriva cancerului, cei doi membri s-au reunit în 2011. „Charm School“, primul album înregistrat după revenirea pe scenă, promovat de single-ul „She s Got Nothing On (But The Radio)“, a reuşit să atragă din nou atenţia fanilor, Roxette făcând încă o dată dovada faptului că rămâne una dintre cele mai apreciate trupe pop. A urmat un turneu impresionant care a reuşit să strângă peste 1,5 milioane de spectatori de-a lungul a 153 de concerte. Trupa Roxette a susţinut trei concerte în România, ultimul fiind cel de pe 17 mai, 2015, la Arenele Romane, după o primă vizită la Bucureşti, în 2011, şi una la Cluj, în 2012.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus