Stiri de ultima ora

VIDEO Sean Paul, în concert la Bucureşti. Mesajul cântăreţului jamaican pentru fanii români

VIDEO Sean Paul, în concert la Bucureşti. Mesajul cântăreţului jamaican pentru fanii români
Monden
Cântăreţul jamaican Sean Paul, premiat cu Grammy la categoria „cel mai bun album reggae” în 2004, concertează la Arenele Romane din Bucureşti miercuri, 23 mai.

Cu şase albume înregistrate începând cu anul 2000, artistul a colaborat cu nume precum Beyoncé, Rihanna, Akon, Snoop Dogg, Busta Rhymes, Shaggy, Damian Marley, Enrique Iglesias, Wyclef Jean, DMX, Bob Sinclar, Dua Lipa, Clean Bandit şi David Guetta. 

Cel mai recent material de studio lansat de cântăreţul în vârstă de 45 de ani este „Full Frequency” (2014), iar anul acesta, în cadrul turneului european „Mad Love” - titlu dat de cel mai recent single al lui produs de Guetta - va ajunge şi în Capitală.

În deschidere vor cânta Faydee, Fly Project şi Simona Nae, iar concertul lui Paul va fi urmat de o petrecere.

Aşadar, Sean Paul, cel care a ridicat temperatura şi a dat tonul la nenumărate petreceri din întreaga lume, al cărui faimos clip, „Give It Up To Me” a apărut în şi mai faimoasa serie „Step Up” şi care are un timbru inconfundabil, ne vizitează la Bucureşti pe 23 mai.

Până la venirea artistului, iată câte ceva despre jamaicanul care a câştigat şi-un prestigios premiu Grammy:

Sean Paul Ryan Francis Henriques s-a născut în Kingston, Jamaica, pe 9 ianuarie 1973. Artistul a declarat într-un interviu că, pe la vârsta de 4 ani, era la un grătar cu părinţii şi la un moment dat s-a pierdut de ei. A început să plângă. Pe fundal se auzea muzică disco, iar tânărul Sean plângea pe acelaşi ton cu muzica. Aceea a fost prima dată când copilul Sean... a cântat.

A făcut parte din naţionala jamaicană de polo pe apă de la vârsta de 13 ani până când a împlinit 21 şi a decis să-şi urmeze cariera în muzică. Pentru muzică a renunţat la Şcoala Catolică Wolmer de Arte, Ştiinţe şi Tehnologie pentru băieţi. Acolo se pregătea să aibă o meserie în domeniul ospitalier.

Înainte să devină faimos, Sean Paul a fost bucătar şi funcţionar la o bancă.

Începuturile sale în muzică au avut loc la evenimente cu „open mic” din Kingston, Jamaica. Iniţial, fusese comparat cu un alt superstar al dancehall-ului, DJ Super Cat.

Sean Paul a dat lovitura prin ‘98, când a apărut într-un cadru din filmul „Belly. Mai mult, a lucrat alături de DMX şi Mr. Vegas la soundtrack-ul filmului.

Primul său album a fost lansat în 2000. Al doilea album, „Dutty Rock”, a câştigat premiul Grammy pentru „Cel Mai Bun album Reggae Al Anului”. Întreaga lui familie a cochetat cu înotul. Şi tatăl său a fost în naţionala jamaicană de polo pe apă.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus