Stiri de ultima ora

VIDEO Anita Ekberg a murit. Actriţa este protagonista celebrei scene de la Fontana di Trevi, din filmul „La Dolce Vita“

VIDEO Anita Ekberg a murit. Actriţa este protagonista celebrei scene de la
Fontana di Trevi, din filmul „La Dolce Vita“
Monden
Anita Ekberg s-a confruntat cu o situaţie financiară dificilă în ultimii ani de viaţă FOTO Getty images

Actriţa suedeză Anita Ekberg, unul dintre sex-simbolurile anilor 60, celebră pentru rolul din filmul-cult „La Dolce Vita“, de Federico Fellini, a murit în această dimineaţă, la vârsta de 83 de ani, potrivit BBC, care citează mai multe publicaţii italiene. Fosta vedetă era internată în clinica San Raffaele din Rocca di Papa, în apropiere de Roma.

Fostă Miss Suedia şi protagonistă a unor filme celebre, Anita Ekberg s-a confruntat cu o situaţie financiară dificilă în ultimii ani de viaţă. În urmă cu trei ani, aceasta a fost internată într-un azil din Italia, după ce a căzut şi şi-a fracturat un picior. Contabilul Anitei Ekberg dezvăluia, la vremea respectivă, că aceasta nu mai are niciun ban şi a cerut ajutor financiar.

El s-a adresat Fundaţiei Federico Fellini, explicând că actriţa a avut o perioadă grea după ce casa de lângă Roma i-a fost spartă, iar hoţii i-au furat toate bijuteriile. „Nu are bani, nu are familie, nu are pe nimeni care s-o ajute, de aceea a cerut ajutorul Fundaţiei“, declara în 2011, contabilul fostei vedete.

Anita Ekberg a devenit celebră la Hollywood după ce a câştigat titlul Miss Suedia. A jucat în peste 20 de filme, dar este celebră pentru scena din „La Dolce Vita“ (1960), în care intră în Fontana di Trevi din Roma, alături de partenerul ei din film, Marcello Mastroianni. Despre Ekberg presa internaţională a scris că a avut relaţii cu Errol Flynn şi Frank Sinatra.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus