Stiri de ultima ora

Vedete care donează bani în scopuri caritabile

Deşi generozitatea şi filantropia ar trebui să fie marcate de discreţie, există chiar un top al celebrităţilor care donează bani în scopuri caritabile. Până la urmă, bine că donează, nu mai contează dacă o fac anonim sau nu...

Primul nume care ne vine în minte, când vine vorba de vedete care donează bani în scopuri caritabile este Leonardo DiCaprio. Starul este foarte activ în lupta contra distrugerii ecosistemului şi chiar recent a donat 15 milioane de dolari pentru diferite cauze precum cele de conservare a speciilor şi a mediului. “Distrugerea planetei continuă cu un ritm pe care nu ne permitem să-l mai ignorăm”, a spus actorul într-o declaraţie oficială. Fundaţia sa, creată în 1998, este celebră pentru donaţiile pe care Leo le face constant de ani buni.  

Printre numeroasele vedete care donează bani în scopuri caritabile, Taylor Swift deţine primul loc. Pentru al treilea an consecutiv, a fost numită cea mai filantropică vedetă. Deşi are doar 25 de ani, Swift a donat toate câştigurile melodiei “Welcome to New York” pentru susţinerea şcolilor publice din NY. Pe lângă acest lucru, a creat o campanie de protejare a copiilor de predatorii online, susţine Crucea Roşie şi diferite proiecte caritabile.

Pe locul 2 în rândul vedetelor care donează bani în scopuri caritabile se numără şi Beyonce, Miley Cyrus şi Emma Watson. Beyonce şi Emma susţin feminismul prin diferite donaţii, în timp ce Cyrus ajută oamenii fără adăpost. Gisele Bundchen a donat 1,5 milioane de dolari pentru a ajuta oamenii afectaţi de cutremurul din Haiti, din 2010.

Şi Mel Gibson a donat 10 milioane de dolari spitalelor care au grijă de copii grav bolnavi. Tot printre vedetele care donează bani în scopuri caritabile se mai află şi Scarlett Johansson, Charlize Theron – care deţine fundaţia Africa Outreach Project, Alicia Keys – care este amabasadorul Keep A Child Alive şi călătoreşte în Africa pentru a ajuta copiii ai căror părinţi au murit din cauza virusului HIV şi Matthew McConaughey, care a preferat să deschidă fundaţia Just Keep Livin pentru a educa copiii în ce ţine de fitness, spiritualitate şi viaţă.

Articole similare :
comments powered by Disqus