Stiri de ultima ora

Vedetă PRO TV, despre legăturile familiei cu Securitatea: Tatal a fost securist patriot, mama a lucrat în guvernul comunist

Vedetă PRO TV, despre legăturile familiei cu Securitatea: Tatal a fost securist patriot, mama a lucrat în guvernul comunist
Monden
Vedetă PRO TV, despre legăturile familiei cu Securitatea: Tatal a fost securist patriot, mama a lucrat în guvernul comunist

Prezentatorul Ştirilor Pro TV Mihai Dedu a făcut o serie de dezvăluiri despre viața sa de dinainte de a fi persoană publică, despre serviciul tatălui la Securitatea Națională , dar și despre problemele întâmpinate la admiterea la facultate.

"Tatăl meu a lucrat într-un sistem care la un moment dat l-a pus la colţ. Un sistem de siguranţă, pe care nu toţi l-au perceput aşa, dar românii dormeau liniştiţi datorită lui. Ar fi un aparat numit la vremea res- pectivă Securitate, dar Securitate Naţională, un contraspionaj care trebuia dejucat de Serviciile Secrete Române. Aparatul ăsta a fost unul dintre cele mai bune din istoria ţării pe vremea aceea. În această ţărişoară care a fost stoarsă de mulţi, acest aparat al Securităţii şi-a făcut datoria de fiecare dată. Mama a lucrat tot felul de chestii prin Ministerul Chimiei.

Tata a fost obligat să se pensioneze pe caz de boală foarte devreme, din cauza unei mătuşi care a cerut azil politic în străinătate (...) Am fost urmăriţi, nu am avut niciodată siguranţa că o să fie bine a doua zi sau mai târziu, am avut probleme cu şcoala la un moment dat, indiferent ce aş fi făcut nu aş fi putut pe vremea comuniştilor să intru la facultate”, a povestit Dedu pentru Adevărul .

Despre munca tatălui său, jurnalistul spune că “era foarte mult timp plecat, era mereu pe urmele potenţialilor infractori care intrau în România, infractori diplomaţi, pentru că spionajul economic a fost foarte dezvoltat în acea epocă, iar România avea un potenţial economic uriaş, noi am fost grânarul Europei, noi am ţinut alte ţări occidentale cu preţul sacrificiilor făcute de acele generaţii. Munca bunicilor şi părinţilor noştri a fost folosită numai pentru a scăpa de o datorie externă imensă. Plătită până la ultimul leuţ. S-a reuşit cu sacrificii mari, groaznice să se plătească această datorie care cred că l-a angoasat teribil pe Ceauşescu.”

Revoluţia a fost salvarea, chiar dacă Mihai Dedu spune că oamenii “au murit atunci degeaba.”A reuşit să intre la Facultatea de Sport, iar cursurile de televiziune ţinute în aula universităţii i-au deturnat cariera de profesor de Educaţie Fizică.

Nu regretă asta, dar suferă că nu mai poate juca fotbal. Şi cel mai tare îl doare că „lucrurile nu s-au schimbat aşa de mult în ultimii 27 de ani.”
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus