Stiri de ultima ora

Vama a lansat „Pe de rost“, manifest despre sistemul de învăţământ: „Şcoală, cum naiba vrei să cresc dacă e o ruşine să gândesc?“ VIDEO

Vama a lansat „Pe de rost“, manifest despre sistemul de învăţământ: „Şcoală, cum naiba vrei să cresc dacă e o ruşine să gândesc?“ VIDEO
Monden
După „În ţara în care m-am născut“, trupa Vama lansează o nouă piesă cu mesaj social, de această dată subiectul fiind şcoala românească. 

Versurile noului single fac referire la faptul că sistemul de învăţământ îi obligă pe copii să înveţe totul pe de rost şi nu-i încurajează deloc să gândească liber, să greşească, să-şi urmeze visurile şi să-şi dea frâu liber creativităţii. 

„Am note mari, dar nu-mi place nimic/Sunt un număr, într-un sistem/ (...) Şcoală, cum naiba vrei să cresc/Dacă e o ruşine să greşesc“, „Şcoală, cum naiba vrei să cresc/Dacă e o ruşine să gândesc“, sunt câteva dintre versuri. 

De asemenea, versurile prezintă şi o asigurare pentru părinţii care ţin foarte mult la notele din catalog: „Tată, nu-ţi fie frică/Exită viaţă şi după notă mică“.

Lacunele sistemului de învăţământ românesc reprezintă una dintre temele care îl preocupă pe Tudor Chirilă şi despre care a vorbit în repetate rânduri, fiind de părere că şcoala românească eşuează în a stimula pasiunea de a învăţa. De Ziua Copilului, artistul a semnat un text în care a subliniat că şi nu stimulează „gândirea critică, abilităţile emoţionale şi de relaţionare“, motiv pentru care mulţi tineri la finalul liceului sunt incapabili să-şi formeze o viziune proprie asupra lumii şi a drumului lor în viaţă. Pe de altă parte, Chirilă consideră că o mare parte din vină aparţine şi părinţilor, care sunt foarte autoritari. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus