Stiri de ultima ora

Vaida (Jazz in the Park): Check-in-ul lui Snoop Dogg a salvat destinul comunității din Bogata

Vaida (Jazz in the Park): Check-in-ul lui Snoop Dogg a salvat destinul comunității din Bogata
Monden
Rapperul american Snoop Dogg, care recent a dat check-in pe Instagram în Bogata, județul Mureș, în loc de Bogota, Columbia, se pare că a salvat destinul comunei mureșene, a declarat duminică Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park, care se desfășoară în premieră la Bogata.

Debutul Festivalului Jazz in the Park a adunat la Bogata peste 2.500 de persoane venite din țară și străinătate, iar până la orele serii se estimează o participare de circa 4.000 de persoane, întrucât comuna a devenit celebră grație rapperului Snoop Dogg.

"Am descoperit localitatea odată ce a fost mediatizată, am descoperit că Bogata figurează și în Cartea Recordurilor, cu cel mai scurt tunel din lume, satul e înconjurat din trei părți de râul Mureș, e ca o peninsulă, se poate merge cu barca pe un traseu de 18 kilometri, este o zonă foarte frumoasă, iar genul acesta de eveniment ne arată că poate sunt multe locuri din România nedescoperite (...) Luptăm și am provocat pe cei care sunt veniți din afara satului să doneze pentru amenajarea parcului de joacă și de întâlnire din Bogata", a precizat Alin Vaida.

Duminică, la Jazz in the Park concertează Jazzybirds, Les Nuages, Danaga și Maria Răducanu.

Directorul festivalului spune că era mare păcat ca această întâmplare să rămână doar o glumă și că organizatorii au fost provocați de un fan, imediat după ce Snoop Dogg a greșit check-in-ul, iar din acest motiv au mutat festivalul de la Cluj la Bogata.

"Nu doar în dragoste întâmplarea face să se cunoască doi oameni, iată că aceasta este dovada că acest lucru se poate întâmpla și în afaceri și în muzică. Iată că noi, iubitorii de artă, și domnul Snoop Dogg, care știe să cânte, dintr-o greșeală ne-am cunoscut, ne apropiem și încercăm să ne apropiem pas cu pas. Tineretul care are internet s-a animat, presa a mediatizat și eu nu pot decât să fiu mândru că numele Bogata este tot mai des rostit. Organizatorii Jazz in the Park au dezvoltat acest concept și, pas cu pas, am făcut acest festival, care se dorește a fi o repetiție în eventualitatea unui mare eveniment. Am vrut să câștigăm — afacerea este atunci când ambele părți câștigă — organizatorii Jazz in the Park au vrut să devină mai cunoscuți prin muzica lor și, în același timp, să ne facem cunoscută comuna", a mărturisit primarul.

Laszlo Barta a adăugat că, prin acest festival, Bogata încearcă să promoveze tradițiile culinare, cum sunt gulașul de porc, pentru care a fost adus și un maestru bucătar, ciorba de moare de varză cu porc, dar mai ales slănina de Bogata, de trei ori medaliată cu Trofeul Slană Fest de la Cluj-Napoca.

Primarul comunei Bogata speră ca rapperul Snoop Dogg să se țină de cuvânt, după ce a postat un mesaj prin care anunță că ia în considerare să vină în România.

Articole similare :
comments powered by Disqus