Stiri de ultima ora

Ursul panda ce este principala atracție a parcului zoo din Washington a suferit o intervenție chirurgicală de urgență

Ursul panda ce este principala atracție a parcului zoo din Washington a suferit o intervenție chirurgicală de urgență
Monden
Bei Bei, un pui de panda uriaș care este principala atracție a Parcului național zoo din Washington din cadrul Institutului Smithsonian, este într-o stare stabilă după ce a suferit vineri o intervenție chirurgicală de urgență pentru înlăturarea unei "bucăți de bambus cât o lămâie" din tractul său digestiv, relatează Reuters.

Ursul panda în vârstă de un an, cel mai mic dintre cei patru panda uriași ai parcului zoo, a început să dea semne joi de probleme stomacale și amețeală. De asemenea, Bei Bei a dormit mai mult decât de obicei și nu părea să mai vrea să mănânce bambus, hrana lui favorită.

Veterinarii i-au făcut o ecografie vineri dimineață și au descoperit un blocaj care îi punea viața în pericol în intestinul subțire. Un chirurg veterinar voluntar a efectuat apoi intervenția chirurgicală pentru înlăturarea masei mestecate de bambus, care se deplasa în intestin.

"Prognoza lui Bei Bei este foarte bună", a declarat directorul parcului zoo, Dennis Kelly.

Puiul de panda de 45 de kilograme a devenit o senzație pe internet încă înainte de nașterea sa, la 22 august 2015, întrucât oamenii au putut urmări pe internet evoluția sarcinii mamei sale, monitorizată de camere de luat de vederi.

Prima doamnă a SUA, Michelle Obama, și prima doamnă a Chinei, Peng Liyuan, au ales numele "Bei Bei" sau "Prețios", dintr-o listă de sugestii ale angajaților de la parcul zoo din Washington și ai unei rezervații pentru panda din China.

În timp ce Bei Bei este în convalescență, dieta sa va fi limitată mai întâi la lichide, urmând să fie introduse gradual alimente mai ușoare precum cartofi dulci și pere.

În prezent există circa 1.864 de exemplare de panda uriaș în sălbăticie, considerate "vulnerabile" de Uniunea internațională pentru conservarea naturii.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus