Stiri de ultima ora

Unii copii americani declară război alimentației sănătoase promovate de Michelle Obama

Unii copii americani declară război alimentației sănătoase promovate de Michelle Obama
Monden
Acțiunile Primei Doamne a SUA, Michelle Obama, în vederea promovării unei alimentații sănătoase pentru a combate obezitatea, mai ales în rândul copiilor, nu sunt totdeauna bine primite, ba chiar provoacă numeroase critici din partea unora dintre elevii aflați la începutul unui nou an școlar, relatează luni ziarul francez Le Figaro .

Foto: (c) Yin Bogu/XINHUA ARHIVĂ

Pe internet, elevi, părinți și chiar reprezentanți ai unor cantine școlare își exprimă nemulțumirea față de legea cunoscută sub numele de Healthy, hunger-free kids act (lega copiilor sănătoși și cărora nu le este foame niciodată), adoptată în 2010 de Congresul SUA, ca urmare a unei inițiative susținute de soția președintelui american, Barack Obama.

Pentru toamna anului 2014, Michelle Obama a trecut la o a doua fază de implementare a acestei legi, vizând, de această dată, automatele pentru vânzarea de băuturi carbogazoase, chipsuri, batoane de ciocolată și diferite alte produse alimentare dulci. În curând, aparatele de acest gen amplasate în apropierea instituțiilor de învățământ își vor modifica radical oferta, rafturile lor fiind încărcate doar cu sucuri de fructe, cutii cu lapte degresat, fructe proaspete și iaurt.

De multe ori, nemulțumirile exprimate pe internet (și nu numai) au însă o explicație de ordin financiar. Unele firme producătoare de alimente își văd afacerile puse în pericol și nu ezită să cheltuiască milioane de dolari pentru a-și apăra punctul de vedere.

Pe de altă parte, implementarea acestei politici necesită fonduri suplimentare — 4,5 miliarde de dolari în 2010 — ceea ce reprezintă un subiect de dezbatere în spațiul public. Totodată, pentru a furniza o hrană zilnică bogată în fructe și legume, dar săracă în zahăr și grăsimi, cantinele școlare sunt nevoie să facă față unor cheltuieli sporite.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus