Stiri de ultima ora

TVR, premieră în istoria Eurovision: semifinală la 90 de metri adâncime, în Salina Turda. Imagini de la pregătirile care au presupus un efort uriaş VIDEO

TVR, premieră în istoria Eurovision: semifinală la 90 de metri adâncime, în Salina Turda. Imagini de la pregătirile care au presupus un efort uriaş VIDEO
Monden
În cea de-a patra semifinală Eurovision România 2018, care va avea loc duminică, concurenţii vor urca pe scena amplasată în mina Rudolf, într-un decor natural grandios, care măsoară nu mai puţin de 42 de metri înălţime, 50 de metri lăţime şi 80 de metri lungime.

Pentru organizatori, instalarea a peste 20 de tone de echipamente în subteran a presupus un efort logistic uriaş. Mai mult de 13 kilometri de cabluri electrice, fibră optică, triax şi de comunicaţii au fost desfăşuraţi pe un traseu de aproximativ 500 de metri. 

Timp de şapte zile, elementele de scenotehnică şi aparatura au fost coborâte în vatra minei de sare prin vechiul puţ de extracţie, sâmbătă urmând să aibă loc primele repetiţii. 

Pentru realizarea show-ului în condiţiile speciale din Salina Turda, echipa Eurovision România 2018 mizează pe un spectacol de lumini creat cu 70 de capete mobile inteligente şi 70 de proiectoare convenţionale, instalaţie de sunet cu boxe perimetrale şi 30 de m2 de ecrane LED.

Show-ul se va vedea, în direct, la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR Moldova şi pe TVR+, începând de la ora 21.00.

Pe lângă momentele pregătite de cei 12 semifinalişti, Elena Gheorghe şi Ad Libitum Voices vor susţine recitaluri în Salina Turda.

Elena Gheorghe, reprezentanta României la ediţia din 2009 a concursului Eurovision, a pregătit pentru duminică o adevărată experienţă audio-vizuală, într-o formulă de scenă extinsă, piese reorchestrate, cu cinci ţinute spectaculoase şi hituri care au devenit, deja, evergreen-uri. „Mamma Mia“, „Ecou“, „The Balkan Girls“ (piesa ce a reprezentat România la Eurovision 2009), „Disco Romancing“, „Te ador“, „Până dimineaţa“, „Midnight Sun“, alături de un colaj surpriză, va face parte din set list-ul cântăreţei. 

„Nu am cântat niciodată într-o salină, pentru mine este o experienţă inedită şi vreau să transmit emoţia şi bucuria spectacolului tuturor celor care îl vor urmări. Toate piesele pe care le-am pregătit au fost reorchestrate, coregrafiile regândite, adaptate acestui show unic“, spune Elena Gheorghe despre recitalul pe care îl va susţine la Eurovision România 2018.

Unul dintre puţinele grupuri vocale din România care adoptă stilul pop-opera, Ad Libitum Voices va interpreta duminică o serie de hituri într-o notă specifică. Tiberius Simu, Sergiu Coltan (tenori), Vlad Morar (bariton) şi Cristian Ignuţa (bas) vor deschide show-ul alături de tânăra interpretă Katia Cărbune, cu piesa „My heart is breathing you“. Recitalul trupei va continua cu hituri precum „Caruso“ (Lucio Dalla), „Copacul“ (Aurelian Andreescu) şi „Nunta“ (Phoenix).  

„Este o deosebită onoare să fim prezenţi pe scena Eurovision, scenă unde au cântat şi s-au consacrat nenumăraţi artişti. O surpriză foarte plăcută a fost de asemenea şi colaborarea cu Katia Cărbune, o fetiţă deosebit de talentată, alături de care este o plăcere să lucrăm“, au declarat membrii trupei înainte de primele repetiţii.

La finalul show-ului din Salina Turda vor fi anunţaţi alţi trei finalişti Eurovision România 2018, care se vor alătura astfel celorlalţi concurenţi care au ajuns în ultimul act al competiţiei naţionale, respectiv Alexia & Matei, Eduard Santha, Echoes, Jukebox şi Bella Santiago, Rafael & Friends, Mihai Trăistariu, Erminio Sinni & Titziana Camelin, Xandra şi Vyros. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus