Stiri de ultima ora

TIME a publicat lista celor mai influenţi 100 de oameni din lume: cine sunt aceştia

TIME a publicat lista celor mai influenţi 100 de oameni din lume: cine sunt aceştia
Monden
Revista americană „Time“ a publicat tradiţionala listă anuală a celor mai influente 100 de persoane din lume, între care se regăsesc lideri mondiali şi consilierii lor, muzicieni, actori, dar şi sportivi de clasă mondială.

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a fost inclus pentru a doua oară în topul Time , alături de principalii săi consilieri –  fiica sa, Ivanka Trump, şi soţul ei, Jared Kushner.

Amestecul de personalităţi îi include, de asemenea, pe campioana olimpică la gimnastică Simone Biles, Papa Francis, donatorul republican Rebekah Mercer şi pe actorul Ryan Reynolds.

Editorii revistei „Time“ au realizat şi cinci coperţi pe care apar cântăreţul John Legend, actriţa Viola Davis, directorul executiv Amazon, Jeff Bezos, filantropul Melinda Gates şi actorul britanic Riz Ahmed.

„Lista noastră anuală «Top 100 cei mai influenţi oameni din lume» explorează intersecţia dintre realizări şi renume. La fel ca în anii trecuţi, lista include preşedinţi şi prim-miniştrii, directori generali şi celebrităţi, cărora li se alătură şi oameni mai puţin faimoşi, dar cu o forţă extraordinară în domeniul invenţiilor, cu ambiţii mari şi geniali în soluţionarea unor probleme pe care nimeni înaintea lor nu le-a putut rezolva“, afirmă editorii „Time“.

„În aceste vremuri divizate, este tentant să ne cuibărim într-o zonă de confort, înconjurată de oameni care arată ca noi, gândesc ca noi, se roagă ca noi şi votează ca noi. Cu toate acestea, mulţi dintre femeile şi bărbaţii de pe lista din 2017 ne provoacă, folosind tehnologiile care ne conectează, să extindem maniera în care privim lumea. Cel mai tânăr om de pe listă, Gavin Grimm, în vârstă de 17 ani, şi-a asumat riscul de a vorbi despre unul dintre cele mai delicate subiecte – drepturile transsexualilor,  în timp ce cel mai în vârstă – fostul ministru al Justiţiei, Sandra Day O’Connor, în vârstă de 87 de ani, a creat platforma iCivics, pentru a-i învăţa pe studenţi cum să devină cetăţeni activi“, au mai explicat jurnaliştii.

Listă include cinci categorii: artişti, lideri, pionieri, titani şi legende. Din rândul celor 100 de oameni 40 sunt femei. Printre ele se află prim-ministrul britanic Theresa May, cântăreaţa Alicia Keys, Ivanka Trump - fiica preşedintelui Donald Trump, care apare şi el în această listă -, cântăreaţa Demi Lovato şi scriitoarea Margaret Atwood.

Articole similare :
comments powered by Disqus