Stiri de ultima ora

Tatăl ducesei Meghan atacă dur acţiunile fostului cuplu regal: „Este o insultă la adresa Reginei“

Tatăl ducesei Meghan atacă dur acţiunile fostului cuplu regal: „Este o insultă la adresa Reginei“
Monden
Thomas Markle (75 de ani), tatăl ducesei Meghan Markle (38 de ani), a lansat noi critici la adresa fostului cuplu regal, cu privire la acţiunile fiicei sale şi ale prinţului Harry (35 de ani).

Thomas Markle a atacat-o pe fiica lui, Meghan, şi pe ginerele lui, prinţul Harry, declarând că cei doi „nu au niciun drept să i se adreseze Reginei în această manieră“, scrie Daily Mail.

Markle s-a arătat revoltat de modul în care cuplul a gestionat situaţia cu Casa Regală, în contextul în care cei doi iar ulterior şi-au exprimat indignarea pe reţelele sociale, susţinând că Casa Regală nu are niciun drept asupra numelui Royal în afara graniţelor Marii Britanii. 

Într-un interviu pentru presa britanică, bărbatul a spus: „Sunt foarte revoltat pe Meghan şi Harry. Nu cred că ei au dreptul să mai folosească cuvântul Royal. Nu au niciun drept să i se adreseze aşa Reginei. Cred că e o insultă la adresa Reginei şi la adresa poporului britanic“. 

Meghan Markle şi Harry s-au stabilit în Canada împreună cu fiul lor Archie. După ce au renunţat la rangul de seniori ai familiei regale britanice, la titlurile de HRH (Alteţa Sa Regală), precum şi la îndatoririle regale şi la patronajele oficiale, ducii de Sussex au fost nevoiţi să renunţe şi la brandul lor. Regina Marii Britanii a stabilit că nu este oportun ca ducii de Sussex să păstreze termenul „royal“ în popularul lor brand (Sussex Royal), pentru că „pur şi simplu nu se mai pot promova drept regalităţi în interes financiar“. Iniţial, un purtător de cuvânt al cuplului a anunţat că Harry şi Meghan au luat la cunoştinţă solicitarea suveranei şi se vor conforma. 

Decizia este una cu un puternic impact asupra cuplului care a investit zeci de mii de lire sterline în noul lor site, Sussex Royal, şi în foarte populara lor pagină de Instagram cu acelaşi nume, care este urmărită de peste 11 milioane de persoane. 

De asemenea, Harry şi Meghan şi-au dorit să înregistreze ca marcă globală „Sussex Royal“, pentru o serie de articole şi activităţi. În plus, ei au făcut demersuri pentru a înfiinţa şi o nouă organizaţie caritabilă – Sussex Royal, fundaţia ducilor de Sussex. 

Ducii de Sussex, atac la regina Elisabeta

Ei au precizat că nu vor mai folosi „Sussex Royal“ şi nici termenul „royal“ în activităţile lor viitoare, însă au sugerat că o fac din respect faţă de regină şi nu pentru că nu ar avea dreptul legal.

„Deşi Monarhia şi Guvernul nu au jurisdicţie cu privire la utilizarea termenului «Royal» în afara ţării, ducele şi ducesa de Sussex nu intenţionează să folosească «Sussex Royal» sau vreo altă iteraţie a cuvântului «Royal» pe niciun teritoriu (nici măcar în Regatul Unit) începând din primăvara anului 2020“, se precizează în comunicatul cuplului stabilit în prezent în Canada.

Oficial, ducii de Sussex îşi vor încheia „mandatul“ de membri seniori ai monarhiei pe 31 martie, când vor înceta să o mai reprezinte pe regină şi vor deveni independenţi din punct de vedere financiar.

Când şi de ce „au demisionat“ ducii de Sussex din familia regală 

Amintim că  prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan, au anunţat pe 8 ianuarie că renunţă la rangul de membri seniori  ai familiei regale britanice pentru a-şi câştiga independenţa financiară. Mai exact, acest lucru înseamnă că nu vor mai primi indemnizaţie de la bugetul statului şi, prin urmare, nu vor mai fi obligaţi să îndeplinească îndatoriri regale.  şi să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi America de Nord, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. 

Cu regret, suverana Marii Britanii a consimţit, pe 13 ianuarie, să le permită nepotului ei şi soţiei acestuia „o nouă viaţă“, acordându-le „o perioadă de tranziţie“ către rolurile part-time. Pe 18 ianuarie, Palatul Buckingham a anunţat că Harry şi Meghan vor renunţa la titlurile de „Alteţa Sa Regală“, nu vor mai primi fonduri publice, nu vor mai întreprinde acţiuni în numele Coroanei şi vor înapoia cele 2,4 millioane de lire din bani publici folosite pentru renovarea conacului Frogmore, care va rămâne în continuare reşedinţa cuplului din Marea Britanie.

În primele declaraţii publice după anunţul făcut de bunica sa,  prinţul Harry şi-a exprimat „tristeţea profundă“  şi a spus că decizia de a renunţa la statutul de membri seniori ai casei regale nu fost una uşoară şi a venit după „multe luni de discuţii şi mulţi ani plini de provocări“. În plus, Harry a mărturisit că şi-ar fi dorit să mai aibă posibilitatea de a avea îndatoriri regale în regim part-time.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus