Stiri - Editia din date de 11-01-2017

Arhiva stiri din data de:
11-01-2017 Stiri de ultima ora din

Suspecții arestați pentru jaful comis asupra lui Kim Kardashian ar fi francezi și algerieni (presă)

Monden
Potrivit L Express, suspecții "au vârste cuprinse între 23 și 72 de ani și, în afară de câțiva algerieni, sunt cetățeni francezi". Cu toții sunt în custodia Brigăzii pentru combaterea banditismului din Paris.

Publicația "20 minutes" relatează că "cei mai mulți dintre suspecți provin din mari grupări infracționale spectalizate în jafuri, alții provin din familii de nomazi sedentarizați, iar alții, din regiunea algeriană Kabylie". Potrivit France Info, liderul grupării este un bărbat de 72 de ani, de origine italiană, poreclit "Pierrot".

Informațiile contrazic o relatare apărută în publicația belgiană Sudinfo, în pagina electronică, potrivit căreia cei mai mulți dintre cei reținuți ar fi români. Sudinfo citează o sursă din cadrul anchetei care a precizat că cei 17 suspecți, între care trei femei, au fost reținuți în localitățile Raincy, Vincennes, Rouen și Grasse. Potrivit aceleiași surse, cei mai mulți dintre cei arestați "ar proveni din comunitatea românească".

Cei 17 suspecți au fost arestați luni în mai multe orașe din Franța. Autoritățile belgiene iau parte la operațiune întrucât ramificațiile jafului ajung până la Anvers, oraș important pe piața mondială a diamantelor.

"Palmaresul lor este edificator. Unii dintre ei au mai fost închiși. O sursă din cadrul poliției a precizat că cele cinci persoane care au agresat-o pe vedetă sunt printre acești suspecți, precum și complicii care i-au ajutat înainte de jaf și după aceea. Cel mai în vârstă suspect are 72 de ani. Un bărbat arestat la Grasse are 62 de ani", potrivit publicației belgiene.

După perchezițiile derulate în locuințele suspecților, autoritățile au găsit importante sume de bani care ar proveni din vânzarea unora dintre bijuteriile care i-au fost furate lui Kim Kardashian.

Un rol important în depistarea suspecților l-au avut probele ADN. Anchetatorii au putut preleva atât mostre ADN, cât și amprente din apartamentul unde a avut loc jaful. Au găsit probe și pe banda de scotch pe care hoții au folosit-o pentru a o reduce la tăcere pe Kardashian, dar și pe o bijuterie pe care hoții au pierdut-o nu departe de locuința unde stătea victima.

"Una dintre probele prelevate a demonstrat că printre suspecți este un individ cunoscut pentru jafuri și infracțiuni de drept comun, un personaj de mare anvergură, bine cunoscut de Poliție", a declarat, pentru Sudinfo, o sursă din Poliție.

Cei 17 suspecți pot fi reținuți și interogați pentru 96 de ore, înainte de a fi aduși în fața unui judecător. Magistratul va decide dacă vor fi puși sub acuzare.

În noaptea de 2 spre 3 noiembrie, Kim Kardashian a fost tâlharita sub amenințarea armei într-un discret apartament hotelier de lux din Paris. Faptele au avut loc la ora 03:00 dimineața când cinci indivizi mascați și îmbracați în polițiști au patruns în reședința în care era cazată vedeta.

Hoții au plecat cu o pradă în valoare de 9 milioane de euro, în mare parte bijuterii, dintre care unele împrumutate de case importante de bijuterie. Acesta a fost cel mai mare jaf de bijuterii asupra unei persoane particulare produs în Franța în ultimii 20 de ani.Articole similare :
12
ian.
jaful asupra lui kim kardashian un prim suspect pus sub acuzare
Monden
Un bărbat în vârstă de 63 de ani, bănuit că ar fi participat direct la jaful comis sub amenințarea armei asupra vedetei americane de televiziune Kim Kardashian, la Paris, în...

12
ian.
jaful asupra lui kim kardashian inca patru suspecti eliberati zece ramasi in detentie
Monden
Patru suspecți, printre care o femeie, au fost eliberați joi în ancheta privind jaful de la Paris asupra vedetei americane de reality show Kim Kardashian, în timp ce zece persoane,...

09
ian.
saisprezece suspecti arestati in cazul jafului asupra lui kim kardashian de la paris
Monden
Șaisprezece persoane au fost arestate luni, la Paris dar și în alte regiuni din Franța, pentru posibila implicare în jaful de notorietate căruia i a căzut victimă vedeta americană Kim Kardashian,...

11
ian.
jaful asupra lui kim kardashian de la paris trei suspecti intre care un sofer pusi in libertate
Monden
Trei persoane, printre care și un șofer, au fost eliberate miercuri, în timp ce 14 se află încă în arest preventiv în cadrul anchetei privind jaful de notorietate asupra vedetei...

11
ian.
patru firme din piatra neamt pradate de clanul capra
Local:Neamt
Trei din cei cinci spărgători de locuințe și firme au fost arestați, sâmbătă, 9 ianuarie, prin decizie a Judecătoriei Piatra Neamț. Este vorba de Vasile Capră, Ionuț Mugurel Capră și...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro

Ultimele stiri : Monden:
Artilcole stiri grupate pe subiecte