Stiri de ultima ora

Suma uriaşă pe care Robert de Niro încearcă s-o recupereze de la Harvey Weinstein. Meryl Streep, Brad Pitt şi George Clooney, printre păgubiţi

Suma uriaşă pe care Robert de Niro încearcă s-o recupereze de la Harvey Weinstein. Meryl Streep, Brad Pitt şi George Clooney, printre păgubiţi
Monden
După ce compania de film a producătorului Harvey Weinstein (65 de ani), acuzat de mai multe femei de viol şi hărţuire sexuală, a cerut intrarea în faliment, mai mulţi actori celebri, printre care şi Robert de Niro, susţin că au de recuperat sume importante de bani de la mogulul american.

Robert de Niro (74 de ani) spune că are de recuperat aproape un milion de dolari de la The Weinstein Company, iar presa internaţională pune pe seama acestui lucru discreţia cu care actorul american, cunoscut pentru intervenţiile sale publice, a tratat mişcarea #MeToo, scrie Mediafax. 

Potrivit unor documente privind insolvenţa companiei cofondate de Harvey Weinstein, Robert de Niro se numără printre cei care solicită societăţii sume restante pentru filmele produse de aceasta.

Astfel, legendarul actor afirmă că Weinstein Company îi datorează 940.706 dolari pentru apariţia sa în pelicula care i-a adus o nominalizare la premiul Oscar pentru rol secundar din „Silver Linings Playbook“.

Harvey Weinstein (stânga), alături de Robert de Niro la lansarea peliculei „Silver Linings Playbook“.

Printre vedetele care încă mai aşteaptă să primească bani de la Weinstein Company se numără şi Julia Roberts şi Meryl Streep, fiecare cu câte 169.611 dolari, pentru prestaţiile din „Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County“, film lansat în 2013.

De asemenea, Brad Pitt şi George Clooney se regăsesc printre cei care au depus plângeri după ce, în procesul de insolvenţă, compania lui Weinstein a transferat drepturile asupra filmelor pe care le-a produs companiei Lantern Capital.

În martie, The Weinstein Company a cerut intrarea în faliment şi a încheiat un acord cu societatea de investiţii Lantern Capital pentru preluarea „activelor şi angajaţilor“.

Scandalul „Harvey Weinstein“ 

Compania, înfiinţată în 2005 de fraţii Harvey şi Bob Weinstein, a fost implicată într-un uriaş scandal, din octombrie 2017, când au fost făcute publice informaţii despre abuzurile sexuale săvârşite de Harvey Weinstein. Producătorul a fost, de altfel, înlăturat din companie pe 8 octombrie 2017.

După izbucnirea scandalului, pe lângă oprobriul public, Harvey Weinstein  a fost suspendat din organizaţia care decernează premiile BAFTA şi de Academia Americană de Film, care decernează Oscarurile, şi este anchetat de Poliţia metropolitană din Londra şi de New York Police Department (NYPD), riscând până la 25 de ani de închisoare dacă se ajunge în instanţă şi acuzaţiile sunt dovedite, având în vedere că multe dintre ele s-au petrecut în urmă cu zeci de ani. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus