Stiri de ultima ora

SUA: Un membru fondator al trupei de rap Grandmaster Flash, inculpat pentru crimă

SUA: Un membru fondator al trupei de rap Grandmaster Flash, inculpat pentru crimă
Monden
Rapperul Kidd Creole, membru fondator al grupului de rap new-yorkez Grandmaster Flash and the Furious Five, a fost arestat miercuri și inculpat pentru crimă, a anunțat poliția din New York, informează AFP.

În seara zilei de marți, poliția a răspuns unui apel telefonic în urma căruia a descoperit un bărbat de 55 de ani înjunghiat de mai multe ori în piept în plin Manhattan. Bărbatul a fost transportat la Bellevue Hospital, unde a fost declarat mort.

Potrivit New York Times, victima locuia într-un centru pentru persoane fără adăpost la câteva străzi de locul în care a fost înjunghiată.

Poliția l-a arestat miercuri pe Nathaniel Glover, numele adevărat al lui Kidd Creole. Fostul rapper în vârstă de 57 de ani, care locuiește în Bronx, a fost inculpat pentru crimă și riscă o condamnare la închisoare pe viață.

Kidd Creole se afla printre cei cinci rapperi care îl acompaniau pe DJ-ul Grandmaster Flash în grupul considerat un pionier al rapului.

Grupul a fost format în cartierul Bronx în anii 70, când hip-hop-ul era încă în perioadă incipientă.

Cântecul său " The Message ", lansat în 1982, a fost clasat de revista Rolling Stone pe locul 51 în clasamentul celor mai bune 500 de cântece din istorie.

Melodia este primul hit din istoria rap-ului care descrie fără concesii condițiile dure de viață din ghetourile new-yorkeze de la începutul anilor 80, într-o vreme în care hip-hop-ul era un gen de cartier.

Pentru contribuția lor la istoria muzicii, membrii Grandmaster Flash and the Furious Five au fost introduși în 2007 în prestigiosul Rock n Roll Hall of Fame. Este primul grup rap din istorie care a obținut această distincție, notează AFP.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus