Stiri de ultima ora

„Star Wars: The Last Jedi“, cele mai mari încasări din România în perioada Crăciunului

„Star Wars: The Last Jedi“, cele mai mari încasări din România în perioada Crăciunului
Monden
Filmul „Star Wars:The Last Jedi“ s-a menţinut pe primul loc în box office-ul românesc, cu încasări impresionante în zilele de dinaintea Crăciunului.

Filmul „Star Wars: The Last Jedi“ a avut încasări de 785.564 de lei în zilele de dinaintea Crăciunului. Lungmetrajul, cu John Boyega şi Daisy Ridley în rolurile principale, s-a menţinut astfel pe primul loc, după al doilea weekend de la lansare, având în prezent încasări totale de aproape 4,9 milioane de lei (peste 1,2 milioane de dolari)

Cel de-al optulea episod „Star Wars“, regizat de Rian Johnson şi , a debutat pe primul loc şi în box office-ul nord-american, după ce a generat încasări de peste 220 de milioane de dolari de vineri până duminică, ceea ce plasează filmul pe locul doi în topul SUA al tuturor timpurilor, după „Star Wars: The Force Awakens“ (ce a obţinut 247,9 milioane de dolari la debut). „Star Wars: The Last Jedi“ a intrat astfel pe lista scurtă a filmelor care au trecut de 200 milioane de dolari la debut, celelalte titluri fiind „The Force Awakens“, „Jurassic World“ şi „The Avengers“.

La nivel mondial, producţia are încasări de peste 844 de milioane de dolari, iar specialiştii preconizează că până la finele acestui an va depăşi pragul de un miliard de dolari. 

Filmul marchează un nou succes pentru Disney, care în anul 2012 a cumpărat Lucasfilm, compania producătoare a francizei „Star Wars“, care a debutat în 1977.

Următoarele două poziţii de la box office-ul românesc sunt ocupate de două debuturi: animaţia „Ferdinand“, pe locul secund, după ce a generat încasări de aproximativ 325.000 de lei şi a fost vizionată de 15.856 de spectatori; şi comedia „Bastarzii/ Father Figures“, cu Owen Wilson, Ed Helms şi Glenn Close, pe locul al treilea, cu încasări de 225.400 de lei şi 11.414 de spectatori, scrie News.ro .

Pe locul al patrulea se află „Crima din Orient Express/ Murder on the Orient Express“, de Kenneth Branagh, prezent de cinci săptămâni în top, cu încasări de 124.367 de lei.

Comedia „Mame bune şi nebune 2/ A Bad Moms Christmas“, cu Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn şi Cheryl Hines, a generat, după al cincilea weekend, încasări de 92.143 de lei. Filmul a fost vizionat de 4.613 de spectatori.

   

Comedia românescă „Ghinionistul“, de Iura Luncaşu, a coborât patru poziţii, poziţionându-se pe locul şase după al treilea weekend de la premieră, când a generat încasări de 43.456 de lei şi a fost vizionată de 2.200 de spectatori.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus