Stiri de ultima ora

Sebastian Stan, românul care a cucerit Hollywoodul, invitat de onoare la American Independent Film Festival din Bucureşti

Sebastian Stan, românul care a cucerit Hollywoodul, invitat de onoare la American Independent Film Festival din Bucureşti
Monden
Actorul român Sebastian Stan vine în România la American Independent Film Festival FOTO Guliver/Getty Images

Actorul american de origine română Sebastian Stan, care a ajuns să joace în unele dintre cele mai titrate producţii americane de film, alături de actori ca Matt Damon, Natalie Portman, Scarlett Johansson, Chris Evans şi Robert Downey Jr., vine la Bucureşti în această primăvară.

Sebastian Stan va fi invitatul de onoare al celei de-a doua ediţii a American Independent Film Festival, care va avea loc la Bucureşti în perioada 27 aprilie-3 mai 2018. Actorul va prezenta în premieră în România cel mai recent film al său, „I, Tonya“, în regia lui Craig Gillespie, film cu trei nominalizări la Oscar, un Glob de Aur şi cinci nominalizări la Premiile BAFTA. 

Alături de Sebastian Stan la ediţia din acest an a American Independent Film Festival vor mai fi prezente şi alte personalităţi ale cinematografiei americane, iar festivalul va continua să aducă la Bucureşti o selecţie a celor mai apreciate filme independente americane recente. 

   

Sebastian Stan joacă alături de Margot Robbie şi Allison Janney în filmul „I, Tonya“ (2017), despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding, unul dintre cele mai lăudate filme ale anului, cu trei nominalizări la premiile Oscar 2018, Globul de Aur pentru Allison Janney şi cinci nominalizări la Premiile BAFTA 2018. 

Filmul va deschide American Independent Film Fetival de anul acesta, pe 27 aprilie, şi va fi urmat de un dialog cu Sebastian Stan. 

Sebastian Stan, alături de actriţa Margot Robbie FOTO Guliver/Getty Images

Sebastian Stan este cel mai popular actor român care a reuşit să se impună în industria americană de film. Marii regizori i-au remarcat şarmul şi talentul şi l-au cooptat în producţii de Oscar. În „Marţianul“ (care a primit şapte nominalizări la Oscar) a jucat alături de Matt Damon, iar în altă peliculă premiată, „Lebăda Neagră“, face parte dintr-o distribuţie de top alături de Natalie Portman, Mila Kunis şi Vincent Cassel. A jucat şi în music-hall-uri pe Broadway şi în serialul american, popular printre adolescenţi, „Gossip Girl“. În cel mai recent film din trilogia „Captain America“ joacă un rol principal alături de Robert Downey Junior, Scarlet Johanson, Chris Evans, Hugo Weaving sau Samuel L. Jackson.  Actorul român a primit chiar şi câteva replici în limba română. 

Sebastian Stan s-a născut pe 13 august 1982, în Constanţa. S-a mutat la Viena împreună cu mama sa, când avea opt ani, iar la 10 ani a jucat primul rol în film, în „71 fragments of a Chronology of Chance“ regizat de celebrul austriac Michael Haneke. Doi ani mai târziu, familia a plecat peste Ocean şi s-a stabilit în Rockland County, New York. Sebastian a absolvit Universitatea Rutgers din New Jersey şi a studiat la Globe Theater din Londra timp de un an. 

Prima ediţie a AIFF a avut loc în septembrie 2017 şi i-a avut ca invitaţi speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix şi John C. Reilly. Regizorul Barry Jenkins, câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film în 2017, a deschis festivalul printr-un Q&A în direct prin Skype, la finalul proiecţiei filmului „Moonlight“.

Pornind de la tradiţia marilor filme narative americane, festivalul îşi propune să prezinte o selecţie a celor mai recente producţii independente made in USA, titluri apreciate de critică şi prezentate în circuitul marilor festivaluri nord americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto. A doua ediţie a American Independent Film Festival are loc în perioada 27 aprilie – 3 mai 2018, la Cinema PRO şi Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus