Stiri de ultima ora

Scandal la una dintre cele mai bune universităţi din lume. Ce au făcut 20% dintre studenţi

Scandal la una dintre cele mai bune universităţi din lume. Ce au făcut 20% dintre studenţi
Monden
Universitatea Stanford se află în plin scandal după ce a primit mai multe reclamaţii de fraudă din partea studenţilor. În urmă cu câteva zile rectorul John Etchemendy a postat o scrisoare deschisă pe site-ul universităţii în care spune că a primit un număr neobişnuit de mare de reclamaţii la Biroul de Standarde Comunitare.

În scrisoare, rectorul spune că 20% dintre studenţii care au participat la un curs introductiv au trişat în privinţa respectării normelor academice de la Universitatea Stanford, ceea ce a dus la creşterea numărului de reclamaţii la finalul semestrului de iarnă.

„Prin violarea integrităţii academice, ei se amăgesc de fapt pe ei înşişi asupra misiunii pe care noi o avem, adică procesul de învăţare şi descoperire, precum şi riscă consecinţe severe”, scrie John Etchemendy în epistola de pe site-ul Universităţii Stanford.

Rectorul îi asigură pe studenţi că cei care au trişat vor primi un avertisment şi le reaminteşte tuturor că trebuie să-i ajute pe studenţi să înţeleagă care sunt condiţiile optime pentru o muncă academică onorabilă.

„La început, studenţilor noştri le este prezentat Codul de onoare, iar ei sunt de acord să-l respecte”, scrie rectorul.

El le aminteşte profesorilor şi studenţilor că dezonoarea este corozivă într-o comunitate academică. „Codul nostru de onoare stabileşte condiţii optime pentru o muncă academică onorabilă. Vă mulţumesc pentru dedicarea şi atenţia voastră pentru a asigura cel mai bun mediu posibil pentru învăţare”, conchide rectorul John Etchemendy.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus