Stiri de ultima ora

Sase roboti mici au mutat o masina din loc!

Sase roboti mici au mutat o masina din loc!
Monden
Sase roboti in miniatura au reusit perfomanta unica sa miste din loc un autovehicul cantarind 1,7 tone, asta in conditiile in care greutatea individuala a robotior nu depaseste 100 de grame.

Experimentul a avut loc la Universitatea Stanford, iar performerii au fost botezati “μTug”. Pentru proiectarea lor, oamenii de stiinta s-au inspirat din natura, mai precis din tehnicile folosite de soparlele gecko si de furnici. In viitor, asemenea microroboti ar putea fi eficienti in transportul de marfa si in industria constructiilor.

Arestari in Italia: lapte contaminat cu aflatoxina

Nu doar Romania traverseaza o isterie a produselor alterate. Peste 30 de persoane, inclusiv fermieri si manageri ai unor fabrici de produse lactate, au fost retinute in regiunea italiana Lombardia, dupa ce mai multe loturi de branza Grana Padano au fost depistate ca fiind contaminate cu agenti cancerigeni. Ancheta s-a extins, de asemenea, in provinciile Mantova si Cremona. Potrivit procurorilor, exista dovezi ca suspectii au folosit la fabricarea branzei lapte contaminat cu aflatoxina, un mucegai care ataca ficatul.

A obtinut o calatorie gratis in China, postand poze retusate in Photoshop

O tanara din Kenya a obtinut o excursie gratuita in China dupa ce in prealabil vizitase aceasta tara virtual, cu ajutorul Photoshop-ului. Recent, Seve Gat a postat mai multe fotografii retusate in Photoshop cu aventura ei chineza, inclusiv la Marele Zid si la Templul Cerului din Beijing. Dupa ce a vazut fotografiile din Gat, un antreprenor kenyan impresionat a sarit in ajutorul fetei, oferindu-i o calatorie gratis in China.
Ziarul National

Articole similare :
comments powered by Disqus