Stiri de ultima ora

„Red Sparrow“, cu Jennifer Lawrence în rolul balerinei devenită spion rus, în topul încasărilor de weekend: ce spune actriţa despre primele ei scenele nud

„Red Sparrow“, cu Jennifer Lawrence în rolul balerinei devenită spion rus, în topul încasărilor de weekend: ce spune actriţa despre primele ei scenele nud
Monden
„Red Sparrow“, filmul cu Jennifer Lawrence în rol principal, a avut cele mai mari încasări în weekend-ul de lansare în România. Despre scenele de nuditate explicită din film, actriţa spune că „i-au dat putere“.

„Red Sparrow“, regizat de Francis Lawrence, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc cu încasări de 800.000 de lei.  

Filmul urmăreşte povestea rusoaicei Dominika Egorova, o prim balerină a cărei carieră se termină brusc, iar pentru a-şi proteja mama acceptă să devină recrut al şcolii Sparrow, şcoală de servicii de informaţii secrete care îşi antrenează tinerii în a-şi folosi corpul şi mintea pe post de armă. După ce îndură antrenamentul pervers şi sadic, ea devine cea mai periculoasă Vrabie pe care această şcoală a creat-o vreodată.

Cum a făcut Jennifer Lawrence faţă scenelor nud

„Red Sparrow“ marchează şi prima scenă nud pentru Jennifer Lawrence. La un moment dat în film, ea trebuie să apară în faţa unei săli de clasă dezbrăcată complet, aşezându-se cu picioarele desfăcute pe o masă. Despre această scenă, actriţa a oferit detalii într-un interviu pentru Entertainment Tonight.

„Există o scenă anume în film în care coşmarul tău din şcoala primară devine realitate, când stai dezbrăcată în faţa unei clase plină de oameni. Aşa că a devenit realitate, dar nu a fost aşa de rău“.

Actriţa a mărturisit că echipa a ajutat-o foarte mult să se simtă confortabil la filmări, în special regizorul Francis Lawrence despre care a povestit: a existat un moment la filmări în care regizorul a venit lângă mine pentru a-mi da o indicaţie şi m-a tratat de parcă eram îmbrăcată, nu goală“.

Într-un final, filmarea scenelor nud a devenit puţin prea uşoră pentru Jennifer, după cum povesteşte chiar ea cu umor: „Toată lumea m-a făcut să mă simt atât de confortabil încât, probabil, într-un anumit punct, am început să-i fac pe toţi ceilalţi să se simtă incomod, pentru că eram ceva de genul: «Nu vreau halatul. Mi-e cald. Mănânc», iar toată lumea spunea „trebuie să te acoperi“.

Tratând subiectul nudităţii cu mai multă seriozitate, Jennifer Lawrence a apărat scenele, spunând că i-au dat putere şi au făcut-o să treacă peste trauma suferită în 2014, când contul telefonului său şi al mai multor vedete au fost sparte şi poze intime cu ea au circulat nestingherite pe internet. 

„Genul de nesiguranţă şi de frică de a nu fi judecată pentru că m-am dezbrăcat în faţa aparatului foto, asta ar trebui să dicteze deciziile mele din tot restul vieţii?“, a declarat pentru Variety la premiera filmului „Red Sparrow“.

„Acest film a schimbat lucrurile şi eu nici măcar n-am înţeles cât de importantă a fost schimbarea de mentalitate până când răul fusese deja făcut. Însă pentru mine asta a însemnat o provocare într-un mod în care nu am mai avut parte până acum“.

Actriţa a explicat şi că diferenţa între sentimentul teribil de violare a intimităţii pe care l-a avut atunci şi faptul că se arată goală în faţa lumii pe marele ecran o face puterea eliberatoare a propriei decizii.

Antrenamentele intense pentru mişcările graţioase de balerină

Chiar dacă a mai dansat în apariţiile sale pe marele ecran – este memorabil duetul său cu Bradley Cooper din Silver Linings Playbook – Jennifer Lawrence a trecut la un alt nivel în Red Sparrow, pentru care a trebuit să ia lecţii de balet. În plus, actriţa a mărturisit că a urmat o dietă strictă pentru a ajunge la silueta unei balerine, experienţă pe care n-ar mai repeta-o, ea fiind o gurmandă recunoscută.

Pentru ca scenele de balet să iasă ireproşabil, realizatorii au apelat la Trupa naţională de balet a Ungariei (filmările au avut loc chiar la Teatrul Operei de Stat din Budapesta), talentatul coreograf Justin Peck, dansatorul ucrainian Sergei Polunin (partenerul de scenă al actriţei), rusoaica Olga Kostritzky, care şi-a asumat rolul de coach în pregătirea lui Lawrence, dar şi la o stea a baletului american, Isabella Boylston, cea care a dublat-o pe actriţă în momentele mai dificile ale numărului de balet, arată Cinemagia .

Însă cel alături de care Lawrence s-a pregătit intensiv vreme de trei luni şi jumătate – a trecut printr-un soi de boot-camp, după menţiunile regizorului – a fost Kurt Froman, fost membru al New York City Ballet, cel care le-a pregătit şi pe Natalie Portman şi Mila Kunis pentru „Black Swan“. Pentru a obţine postura, graţia şi elasticitatea unei balerine, actriţa a lucrat patru ore pe zi, cinci zile pe săptămână.

Momentul de dans a fost, la final, o combinaţie de efecte vizuale şi scene în care apar Lawrence şi Boylston. Partenerul de scenă al actriţei a declarat că aceasta are, cu siguranţă, „energia unei balerine”.

„Este diferită de energia unei persoane obişnuite. E vorba despre o anumită senzaţie de contracţie. Are legătură cu compresia muşchilor şi dorinţa de perfecţiune. Am văzut asta la ea”, a spus Polunin.

„Red Sparrow“, din distribuţia căruia mai fac parte Joel Edgerton, Mary-Louise Parker şi Ciarán Hinds, este un film care reînvie Războiul Rece, un film în jurul unei femei fatale dar care în acelaşi timp prezintă destul de veridic zilele agenţilor secreţi. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus